Metallica donirala 250 hiljada dolara za pomoć žrtvama potresa u Turskoj i Siriji

0
Reklama

Udruženje Metallice, All Within My Hands, donirala je 250 hiljada dolara za pomoć žrtvama potresa magnitude 7,8 koji se dogodio u južnoj Turskoj i severnoj Siriji, a koji je ubio preko 40 hiljada ljudi i veliki broj ostavio bez krova nad glavom.

Nema reči kojima bismo opisali razaranje u južnoj Turskoj i severnoj Siriji. Potres magnitude 7,8 pretvorio je celu regiju u ruševine. Broj smrtnih slučajeva nastavlja rasti, tragično premašujući 36.000 izgubljenih života”, napisao je bend u tweetu najavljujući svoje donacije organizacijama Direct Relief i World Central Kitchen za pomoć u isporuci medicinske pomoći i obroka.

Direct Relief pomaže u distribuciji medicinske pomoći, uključujući lekove za akutnu i kroničnu negu, navodi se na njihovoj web stranici. Od potresa, neprofitna organizacija je otpremila, ili je u procesu otpreme, više od 22 tone medicinskih potrepština, uključujući terenske medicinske pakete, antibiotike i proizvode za osobnu higijenu za raseljene osobe.

World Central Kitchen pomaže distribucijom obroka preživelima i onima koji su prvi reagirali u južnoj Turskoj i severnoj Siriji. “Sarađujući s lokalnim partnerima, podržavamo porodice pogođene krizom i vlastima koje su opterećene razmerom katastrofe”, objavila je organizacija na svojoj službenoj web stranici. Organizacija trenutno distribuira preko 125.000 obroka dnevno.

Donacija ovih metal ikona samo je najnovije dobrotvorno delo iz njihove kancelarije All Within My Hands. Članovi benda u pravilu uvek doniraju novac lokalnim humanitarnim organizacijama tamo gde održavaju koncerte. Primer, u junu 2018. dali su sav novac od nagrade Polar Music, oko 100 hilhada dolara, trima švedskim dobrotvornim organizacijama. Kad su šumski požari harali Kalifornijom 2018. godine, Metallica je donirala 100 hiljada dolara za pomoć vatrogascima. Takođe, bend je prošle godine pomogao ukrajinskim izbeglicama donacijom od 500 hiljadu dolara.

Svakog decembra Metallica održava i poseban godišnji koncert pod nazivom Helping Hands u Kaliforniji kojim takođe pune proračun svoje humanitarne organizacije. Više od 3 miliona dolara tako su prikupili 16. decembra u Los Angelesu u Microsoft Theatreu, a sredstva namenili podržavanju obrazovanja radne snage, borbi protiv gladi i pružanju pomoći u slučaju katastrofa.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here