Metal bend Alitor objavio zvaničan datum izlaska novog EP izdanja !

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Inđijski progressive thrash metal bend Alitor je putem svojih naloga na društvenim mrežama objavio zvaničan datum izlaska novog EP izdanja pod nazivom „Spoznaja“.
10.rođendan, Alitor je odlučio da obeleži izdanjem na srpskom jeziku.

Kako  i zašto su se odlučili na ovaj potez, sa nama je podelio frontmen benda Marko Todorović:

Želeli smo da ovog puta (zaista) izađemo iz naše zone komfora i probamo da snimimo nešto „drastično“ drugačije od svega što je do sada bend radio. U prošlosti je za mene pravljenje muzike na srpskom jeziku bila misaona imenica, nisam imao ideju kako bi to moglo da zvuči, niti hrabrosti da se upustim u tako nešto i pokušam da se izrazim na taj način. Ovog puta je to došlo zaista spontano i prirodno – prošlog leta, kada je materijal i nastao, svi iz benda smo bili izuzetno kreativni; te stvari su jednostavno izašle iz nas, kao i ti tekstovi. Sve je leglo i odluka da snimimo materijal na srpskom je bila laka. Po mom mišljenju, ovo je najbolji materijal koji je naš bend snimio do sad i sa nestrpljenjem čekam da isti pustimo u „etar“ i čujemo komentare publike.“

„Spoznaja“ zvanično izlazi 29. oktobra 2021. na svim digitalnim platformama (izdavač Take It Or Leave It Records), na disku (izdavač Pottmortem Records – Nemačka), dok je vinyl izdanje planirano za 2022.godinu (izdavač Doc Gator Records).

Da podsetimo, Alitor je u novembru prošle godine objavio svoj drugi album pod nazivom „II“ (nakon 6 godina od prvog izdanja „Eternal Depression“). Usled pandemije Corona virusa, bend je u koncertu promociju albuma „II“ krenuo tek u junu ove godine i od tad zabeležio veliki broj koncerata u Srbiji. Koncertna promocija ovog albuma traje i dalje, a svi koji su zainteresovani da čuju Alitor uživo, zajedno sa bendom Quasarborn to mogu učiniti 15. oktobra u Pančevu (Apolo Dvorana) i 16.oktobra u Užicu (GKC Užice).

Pančevo: https://www.facebook.com/events/113757930957152
Užice:  https://www.facebook.com/events/251573930199457/

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket