Meritas feat. Boris Štok: „VEČER“ Pritajena eksplozija emocija

0
Reklama

U svetu „vakcinisanom“ od luksuza, bezbrižnog i opuštenog uživanja u punoj emociji, dolazi nam novo muzičko postignuće, taman pred sezonu hladnih severaca, saradnja koja nije mogla biti očekivanija i logičnija.

Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas i Boris Štok se napokon susreću u pesmi u kojoj ne nedostaje privlačnosti i naboja.
 
Odavno poznate po nadrealno lepom pristupu muzici i uzimanju savršenih mera svakoj pesmi, Anita i Meri skrojile su ovu uzbudljivu posvetu intimnom trenutku. Radi se o pesmi „Večer“ u kojoj su zamislile upravo Borisa Štoka kao muški vokal.


 
Nastavak njihovih kompozicijskih rešenja svesrdno je uhvatila u mrežu Ines Prajo i oblikovala trenutak jednog dela dana, onog plavičastog dela u kojem se java pretvara u snove, u kojem dan samo što se nije prepustio večeri… Trenutak u kojem stanemo, a ne bismo želeli stati… Trenutak u kojem ne bismo hteli kraj, a gotovo je… “Večer” je pesma onog treperenja u stomaku koji se ne vidi i ne čuje, onog koji prostruji celim telom i poput kratkog spoja na tren zaustavi vreme… U kojem se pitamo: „ I vredi li išta, jer nisi mi ništa, ako nisam ti sve “.  Pesma se udahne zajedno sa suzama propuštenih prilika, pogrešnih odluka, gorkih istina… Kao što davljenik udahne kad izađe na površinu vode i uhvati vazduh koji ga vrati u život.
 
Pesma je dobila svoju drugu dimenziju ovom vokalnom saradnjom unutar dugogodišnje veze koju imaju sa producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom a koju su Anita i Meri već dugo priželjkivale da čuju. Anitin izuzetan vokal i interpretacija u baladi kao što je ova, tik uz  tako sugestivne i uzbudljive boje glasa Borisa Štoka, tako da su neminovni žmarci koji prožimaju slušaoce kad ih dožive zajedno uz Merin kristalni šapat koji zaokružuje muzičku sliku, koju u vizuelnom delu nadograđuje vizija reditelja Radoslava Jovanova Gonza.

„Volimo saradnje kroz koje na umetničkom nivou osetimo izazov i jedni drugima imamo šta reći. Borisov rad jako volimo, pratimo ga već dugi niz godina i ljubiteljke smo njegovog vokala i izražaja, tako da nam je bilo itekako drago što je pristao da bude deo Večeri.“ rekla nam je Anita, a Meri se nadovezala na njihove planove: „Album planiramo objaviti do kraja godine, ovo nam je sedmi singl sa tog albuma, a trenutno se radi na dizajnu covera albuma i dovršavaju se još neki miksevi. Sve ovo vreme smo čekali pravo vreme, a izgleda da je ono kad odlučimo da jest, pa smo hrabro krenule i raduje nas da zaokružimo našu priču u celinu long-play-a.“.
 
Novu pesmu „Večer“ slušajte i digitalno: https://bfan.link/vecer

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here