“Memorijalni moto skup Ivan Petrović” 26. avgusta na beogradskom Ušću: Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Orthodox Celts

Nova rok manifestacija u našem glavnom gradu

0
Reklama


Nova rok manifestacija u našem glavnom gradu


BEOGRAD, 22. avgusta – Prvo izdanje jednodnevnog rok festivala “Memorijalni moto skup Ivan Petrović” biće održan u subotu, 26. avgusta u Skejt parku na beogradskom Ušću, najavljeno je na društvenim mrežama.


 Ulaz je za sve besplatan, a u ovom rok maratonu će nastupati izmedju ostalih grupe “Orthodox Celts”, “Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi”, “Bjesovi”.


 Muzički program će krenuti već od 15 sati kada će zasvirati bend “Slick Steel”, za njim će “Recover” (16.45h), da bi kormilo preuzeli spomenuti “Bjesovi” (18.30h), hard kor – hard rok sastav iz Gornjeg Milanovca (frontmen je pevač Zoran Marinković), česti gosti u prestonici na mnogim solo koncertima ili festivalima i manifestacijama (Beer fest).


 Posle “Bijesova” koji su dobili naziv iz književnosti, prema hrvatskom prevodu romana “Zli dusi” Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, na scenu će izaći domaći hevi metal bend “The Trigger” (20.00h), koji predvodi vokal Milena Branković, jedna od retkih HM atrakcija kod nas.
BJESOVI Foto: Ivana Marjanović

Posle duže pauze, nakon Beer festa 2022, u Beograd se vraća i komična rok grupa “Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi”, nazvana prema filmskom junaku Prljavi inspektor Hari Kalahan, koga je u pet filmova serijala igrao reditelj i glumac Klint Istvud.


Igor Blažević alijas Prljavi inspektor Blaža, Aleksandar Karadžić – Arigo Saki i ostala ekipa iz “Kljunova” uvek obećavaju vrhunsku zabavu i nezaustavljivu energiju na sceni.


Upravo su se vratili sa festivala “Al Rock Fest” iz Aleksinca, a tokom čitavog leta bend gostuje na mnogim feštama i moto skupovima širom Srbije i regiona, kao što će biti 2. septembra Moto skup u Ćupriji sa Dr Neletom Karajlićem.


Iako sam bend nije snimio novi studijski album od 2002. godine, Arigo Saki je 2022. objavio prvo solo izdanje “Da li te stvarno zanima” (imao je koncerte u Klubu Doma omladine Beograda i u rok klubu Fest u Zemunu), dok i Inspektor Blaža sprema solo projekat sa bendom “Magic Bush”, na osnovu pesama njegovog prvog sastava “Fiskulturno lane”.


Podsetimo, Blaža i ekipa su u prestonici Srbije poslednjih godina / decenija bili rado vidjeni na KST Maskenbalu, zemunskom klubu Fest, bivšem Wurst Platz Baru, naravno Beer festu skoro svake (druge) godine (Donji grad – Kalemegdan i Ušće) i drugim značajnijim prostorima na otvorenom i zatvorenom.
Foto: Dragan-Kadić


BLAŽA Foto: Marko-Obradović


Atrakcija “Orthodox Celts” na čelu sa Aleksandrom Petrovićem – Acom Seltikom, već skoro četiri decenije postoji na beogradskoj sceni, a stvara izvorni folk rok žanr u potpunosti inspirisan irskom muzikom.

Omiljeni su bili na svim izdanjima Beer festa sve do 2022. od kada ne sviraju na ovoj pivskoj manifestaciji, a naravno njihov je irski praznik Dan Svetog Patrika svake godine 17. marta na samostalnom koncertu u Domu omladine Beograda.


Ovaj festival u subotu, 26. avgusta je novi izlazak “Ortodox Celtsa” van te “komforne zone”, tako da su ih u prestonici ljubitelji gledali i na Beogradskom letnjem festivalu BELEF u Letnjoj bašti SKC-a, na dočecima Nove godine po trgovima, KST Maskenbalu, na Letnjoj sceni zemunskog kluba Fest i drugim mestima.

Ivan Makragić
TANJUG – Music Pocket
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here