Mega popularan duo “2Cellos” objavio album “Dedicated – Extended Edition” kao dopunjeno izdanje, pred svetsku turneju

Očekuje nas i koncert 23. maja u Beogradu

0
Reklama


Očekuje nas i koncert 23. maja u Beogradu – Štark Arena


NJUJORK /NEW YORK/: Pred sam početak finalne turneje, tokom koje će posetiti i Beograd 23. maja u Štark Areni, čuveni sastav “2Cellos” objavio je proširenu verziju aktuelnog albuma punog naziva “Dedicated – Extended Edition”, gde će se naći tri bonus pesme.

Album je realizovan u izdanju diskografske kuće “Sony Masterworks” iz Njujorka, a distributer za ceo region je izdavačka kuća Menart.

Finalna turneja – 2CELLOS WORLD TOUR – počinje 26.03. 2022.


„Dedicated“ je šesti studijski album iz 2021. godine, koji je dobio je danas i svoje prošireno izdanje kiako i puni naziv materijala i kaže – „Dedicated (Extended edition)“.

Povodom proslave deset godina postojanja popularnog dua violončelista na proširenom izdanju albuma nalaze se tri nove obrade u kojima Luka Šulić i Stjepan Hauser pokazuju svoje vrunsko umeće u sviranju bez granica.

Kao bonus su ovog puta odabrali pesmu Eda Sheeran-a “Castle on the Hill”, onda The Beatles – “Yesterday” i Linkin Park – “Castle of Glass”.


Prošireno izdanje prati i najnoviji objavljen spot za upravo spomenuti hit -“Castle on the Hill”, snimljen u predivnim pejsažima pored Trsta u Italiji.

Hvaljeni album “Dedicated” osvojio je i tri nominacije za muzičku nagradu Porin i to u kategorijama za najbolji album godine, najbolji instrumentalni album (van klasične i jazz muzike), dok je pesma “Demons” nominovana u kategoriji najboljeg instrumentalnog izvođenja.


Dobitnici muzičke nagrade “Porin” biće poznati 25. marta, baš uoči početka “2CELLOS World Tour” svetske turneje koja počinje u Americi odmah sutradan – 26. marta 2022.


Nekoliko reči o samom albumu Dedicated:
Nakon što su odvojili vreme za svoje uspešne solo projekte, tokom pandemije, Luka i Stjepan su se ponovo povezali, ušli u studio i napravili novi album „Dedicated“.
Odabrane pop himne i vanvremenske rok hitove su istražili i aranžirali na svoj način, koji je kombinacija instinkta, proučavanja i vežbe.
Svemu tome dodali su svoj prepoznatljivi  pečat, način sviranja koji ruši granice među žanrovima.


Photo: Olaf Heine
Među pesmama koje su obradili jesu: „Bad Guy“ – Billie Eilish, „Shallow“ – Lady Gaga, „Halo“ – Beyonce, „Livin’ on a Prayer“ – Bon Jovi, „Cryin'“ – Aerosmith, „Demons“ – Imagine Dragons, „Sweet Child O’ Mine“ – Guns N’ Roses, „Wherever I Go“ – OneRepublic, „Sound of Silence“ – Simon and Garfunkel.

„Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnežniju baladu i savremenu muziku. Pokreće vas na moćan način. Ima celu paletu emocija, uspona i padova. Želimo da vam priuštimo iskustvo koje ne možete dobiti nigde drugde“, jednoglasno tvrde momci 2CELLOS.

Albumom „Dedicated“, “2Cellos” slave 10 godina karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti obožavaocima, violončelu i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja.

Luka i Stjepan će nam se po drugi put predstaviti 23. maja u Beogradskoj (Štark) Areni, koju su već jednom osvojili, a pre toga beogradska publika ih je gledala na rasprodatim koncertima u Sava centru (dva puta), Donjem gradu Kalemegdana, ali i u Novom Sadu na festivalu EXIT, i uvek se rado vraćaju u Srbiju.

Luka Šulić je bez kolege Stjepana Hausera održao poslednji koncert u Beogradu – na sceni Sava centra, u pratnji orkestra, malo pred izbijanja pandemije Kovida 19, u februaru 2020. godine.

Koncept izvođenja velikih hitova sa instrumentima kakvo je violončelo takodje imaju momci iz finskog metal simfonijskog sastava “Apokalyptica” koji su više puta gostovali u Beogradu i Srbiji – Ušće, Dom sindikata, Exit.

Redosled pesama sa albuma
2CELLOS – DEDICATED “ (EXTENDED EDITION)

1. Wherever I Go (One Republic)

2. Bad Guy (Billie Eilish)

3. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)

4. Castle on the Hill (Ed Sheeran)**

5. Halo (Beyoncé)

6. Shallow (Lady Gaga)

7. Demons (Imagine Dragons)

8. Castle of Glass (Linkin Park)**

9. I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)

10. Cryin’ (Aerosmith)

11. Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)

12. Sound of Silence (Simon & Garfunkel)

13. Yesterday (The Beatles)**


Photo-credit-Giulio-C.-Ladini
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here