Međunarodni filmski i muzički festival KUSTENDORF 2022 se odlaže na maj mesec

0
Reklama

Internacionalni filmski i muzički festival Kustendorf, osnivača – reditelja Emira Kusturice, koji je bio zakazan za 22. januar kao događaj sa gostima i pred publikom, zbog najnovijeg rasta infekcije Kovidom 19, i to njegovom veoma zaraznom omikron varijantom, odlaže se za nekoliko meseci, tačnije za maj 2022.


Kako je festival Kustendorf posvećen okupljanju filmskih stvaralaca iz celog sveta i oslanja se na neposredne susrete umetnika i posetioca festivala, odlučeno je da se festival odloži za period kada zdravstvena situacija u zemlji i svetu bude stabilnija. 


Odluka je bila teška, ali smatramo da u sadašnjim epidemiološkim uslovima, sa porastom broja zaraženih u Srbiji tako i u čitavom svetu, ne bi bilo bezbedno organizovati susret više stotina filmskih stvaralaca, umetnika, zaposlenih, volontera, prijatelja i ljubitelja filma. Takođe, stalne promene pravila i propisa koji se odnose na putovanja i karantin, u različitim zemljama iz kojih dolaze naši gosti, pretile su da nam onemoguće da organizujemo Kustendorf 2022, onako kako je zamišljen“, poručuju iz direkcije festivala.


Verujemo da će se situacija popraviti, i nameravamo da organizujemo ovogodišnji Kustendorf sa planiranim i najavljenim gostima u maju ove godine. Svima želimo dobro zdravlje i nadamo se da ćemo se videti na proleće u Mećavniku“, zaključuju iz Kustendorfa. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here