Mediji: Raspada se Prljavo kazalište – osnivači benda ne razgovaraju, spominju se i tužbe

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Čini da je došao kraj Prljavom kazalištu. Mediji pišu da se bend raspao nakon 45 godina karijere te da su glavni uzrok tome nesuglasice između Tihomira Fileša i Jasenka Houre.

Osnivači benda navodno više i ne razgovaraju, a spominju se i moguće tužbe. Još prošle godine počelo je šuškanje o različitim vizijama članova benda koje su, čini se, dovele do raspada.

Problemi su navodno nastali jer je Houra počeo da radi samostalne projekte pod imenom Prljavog kazališta, što je Fileš odlučio da zabrani.

Prljavo kazalište osnovano je 1977. godine u zagrebačkoj Dubravi. Prljavci su nastali od sastava Ciferšlus, u kojem su tada svirali Davorin Bogović, Zoran Cvetković Zok, Ninoslav Hrastek Nino i Tihomir Fileš. Nakon što im se priključio Jasenko Houra, menjaju ime u Prljavo kazalište.

Inspiraciju za ime su pronašli u stripu Alan Ford. Mladen Bodalec bendu se pridružio 1985. godine i zauzeo mesto Davorina Bogovića.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Reklama

Aktuelno

Rodžer Voters demantuje da je otkazao koncerte u Poljskoj: Podržavam mir, a ne nuklearni rat

Suosnivač Pink Flojda Rodžer Voters demantovao je pisanje pojedinih medija u Poljskoj i Velikoj Britaniji u vezi sa tim da je...
Reklama
musicpocket