Massimu Porin za životno delo: Umetnik koji je posvećen svojoj publici, emociji i izvrsnosti

0
Reklama

Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umetnicima koji su svojim trudom, radom, uspesima i nagradama obeležili hrvatsku muziku, upisali se u istoriju i izuzetno doprineli kulturi. Dodjeljuje se onima koji su ostavili trag koji se ne zaboravlja, čiji vokal pamtimo, čije nam se interpretacije urežu zauvek u sećanje i koji imaju ono nešto. Odnos s publikom, harizmu, talenat koji se retko rađa. Jedan od tih bio je i – Massimo.

Upravni odbor Porina, nažalost posthumno, ove godine dodjeljuje Porin za životno delo upravo njemu, umetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti.

Broj muzičkih nagrada Porin koje je osvojio za života, impresivan je, a najviše ih je osvojio u kategoriji ‘Najbolja muška vokalna izvedba’, njih čak deset. Massimo je zaista bio sjaj u tami, osoba koju su kolege cenile i volele, a publika mu je bila odana od prvog do zadnjeg, preranog, trenutka, prenosi 24sata.hr.

U samo njemu svojstvenom maniru, gospodski je zahvaljivao na svakoj kupljenoj ulaznici, otpevanom stihu s njim u glas i aplauzu nakon nastupa, a iako bi se na pozornici istinski i potpuno predao interpretaciji koja bi ga potpuno iscrpila, strpljivo je gotovo nakon svakog koncerta upoznavao svoju publiku i slušao njihove utiske”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here