Massimo Savić i grupa “Vatra” objavili nove diskografske projekte

Singlovi, spotovi, neobična mašina i vinil u novom ruhu

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoSinglovi, spotovi, neobična mašina i vinil u novom ruhu


Regionalni muzičari Massimo Savić i bend “Vatra” izdali su ove nedelje svoje samostalne materijale, za različite diskografske kuće i već izazvali pažnju javnosti.

Massimo se oglasio novom pesmom i spotom “Putujemo i kad stojimo” (Menart), dok je rok bend “Vatra” objavio svoju prvu kompilaciju na vinilu “The Best of Vatre– Sva naša ljeta” (Dallas Records), a nedavno i novi singl – spot “Vidi kako se smiješ”.

Posle uspeha pesme “Mali krug, velikih ljudi”, Massimo je objavio još jednu značajnu pesmu koja je odmah po izlasku došla na prvo mesto svih top lista.

Numera “Putujemo i kad stojimo” svojom emocijom i predivnim stihovima osvojila je srca publike i radijski etar, a sada je dobila i svoje vizuelno izdanje.

Za novi video spot zaslužan je reditelj Radislav Jovanov Gonzo, a odlične fotografije uradio je tandem umetnika Bachrach & Krištofić.


Pesmu su napisali Nenad Borgudan, lider benda “Detour”, Ivan Dečak, pevač i frontmen upravo “Vatre”, kao i Aljoša Šerić, a za aranžman, mix i mastering su zaslužni Jura Ferina i Pavle Miholjević.


Spot je sniman u prostorima poliklinike Axis koja je ustupila spravu za vežbanje kako bi Massimo i Gonzo savršeno dočarali moment kada ‘se putuje i dok se stoji’. Tako je Massimo ‘poleteo’ u neobičnoj mašini dok peva stihove “I na kraju nam je dobro kući, Tu provalili smo šifru sreće, Kad se svet na ovaj asfalt sruši, Na naša vrata neće…”

Ova pesma svojevrsna je posveta vremenu u kojem živimo i drago mi je da je Gonzo uspeo dati joj i vizual koji ocrtava njenu emociju. Mislim da su Aljoša, Ivan i Nenad napravili jednu predivnu numeru koja će nas uvek podsetiti na ono najvažnije u našim životima, hvala im.” – r
ekao je Massimo kojeg nakon promocije nove pesme očekuje i velika turneja, te će posetiti i Beograd, kao i Srbiju.Tako već ovaj vikend ima dvostruki nastup u beogradskom klubu Bitef Art Caffe na Kalemegdanu gde je nastupio sinoć (10. juna), i pevaće večeras (petak, 11.06.), a zatim odavno je upisan 11. jula za festival Exit u Novom Sadu. Onda 31. jula osvaja prvi put stadion Tašmajdan u Beogradu, a 2. avgusta je na Letnjoj pozornici Palić.

Radujem se što ćemo se ponovo družiti sa publikom. Ne mogu vam opisati rečima kako se osećam, ali bend i ja jedva čekamo da izađemo na binu. Nedostajali smo jedni drugima, zagrlićemo se pesmom, emocijama. Želim da ljudi, kad odu sa mog koncerta odu zadovoljni i ispunjeni“, iskreno je podelio utiske uvek emotivni Massimo.

Tokom pandemije je takođe objavio i vinil album Live “Vještina Boutique”, kako mu se zove i aktuelna turneja, na kojoj slavi 15 godina od nastanka albuma obrada “Vještina”.
Sa tim projektom je posetio Beograd – klub Novi BitefArtCafe malo pre pandemije (novembar 2020) na dva rasprodata koncerta, a sada se vraća po nastavak te muzičke priče.

Vatra na vinilu

Verni saradnici Massima, članovi grupe Vatra pripadaju generaciji koja je odrastala slušajući muziku na pločama, kasetama i radiju.
Prvi album ‘Između nas’ je 1999. godine izašao samo na kaseti i CD-u, ali su oni uporno govorili – ‘objavili smo prvu ploču.

‘Ostalo nam je to u rječniku, ali što je još važnije, ostao je negdje duboko u nama trajno zabilježen taj topli, pucketavi zvuk vinila. Drago nam je da nakon 21 godine postojanja Vatre možemo konačno reći – objavili smo ploču!’’, poručuje Ivan Dečak povodom vinila “The Best of Vatre”.

Najnovije izdanje sadrži 13 hitova grupe gde spada svakako – “Tango” ili duetski hit “Nama se nikud ne žuri” – gde gostuje upravo Massimo, “Tremolo” sa Damirom Urbanom, ‘Eskim’, ‘Bilo je dobro dok je trajalo’ i naslovni hit singl ‘Sva naša ljeta’.


Uz izlazak vinila, Vatra ima još jedan razlog za slavlje – nedavno objavljeni singl ‘Vidi kako se smiješ’ od početka emitovanja se nalazi pri vrhu, a poslednje dve sedmice čvrsto drži prvu poziciju na Top 40 listi.

‘’Zahvaljujemo svim glazbenim urednicima koji puštajući naš najnoviji singl, nadam se, prenose dozu optimizma i na slušatelje. Poželio sam se ljudskih osmijeha, bezbrižnih druženja, putovanja, koncerata”, ispovedao se pevač i vođa benda.

Iskreno se nadam da razvučene osmijehe nećemo još dugo gledati samo na fotografijama u našim mobilnim telefonima i kompjuterima, već da ćemo uskoro svi zajedno pjevati i smijati se na sav glas na nekom koncertu, u kazalištu ili na sportskim borilištima. Naš novi singl ”Vidi kako se smiješ” poziva vas sve zajedno da ostanete u pjevačko-smijačkoj formi!’’ – poručio je uvek brzi, nasmejani i vredni Ivan Dečak, nadajući se da pandemija definitivno odlazi zauvek od nas, a ne samo preko leta.

“Vatra” je nastupala u Beogradu u Domu omladine (sala “Amerikana”), na Beer festu, Arsenal festu i Sava centru 2019., kao predgrupa Massimu, što im beše poslednji koncert kod nas.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket