Mašinko uz pomoć fanova snimili spot za pesmu “Perice”

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Domaći film “Kelti” danas (04.03.2021.) premijerno na Berlinskom filmskom festivalu

Intiman i iskren uvid u život jedne porodice Novi domaći film “Kelti” Milice Tomović imaće danas, 4....

Nova TV serija “Kalkanski krugovi” od 13. marta na Superstar TV

Vrhunska glumačka ekipa na čelu novog projekta Nova domaća serija “Kalkanski krugovi” u režiji Milana Karadžića i produkciji kuće...

HOR OPERE SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA OTVARA VRATA!

Nakon nekoliko godina izuzetnog rada i poslednjih nastupa, pred publikom i na otvorenom, Hor Opere Srpskog narodnog pozorišta organizuje...

Zagrebački punk veseljaci Mašinko predstavljaju novi videospot za pesmu „Perice”, snimljen uz pomoć fanova koji su svojim mobilnim telefonima zabeležili eksplozivnu atmosferu koncertne proslave 10 godina benda.

Videospot „Perice“ sastavljen je od niza Instagram priča, isečaka vernih fanova s velikog koncerta povodom 10. rođendana benda održanog pre tačno godinu dana. Užarena i srčana atmosfera slavlja u krcatom, rasprodanom Vintage Industrialu podseća na neka drugačija vremena, bezbrižnost, bliskost i zajedništvo. Kroz referencu na kultni film „Ko peva, zlo ne misli” Mašinko peva o prijateljstvu i očekivanjima.

„Ta je pesma o prijateljstvu s našim gitaristom Pericom, s kojim se družim od kad smo obojica imali 10 godina. Tada smo, isto kao i Perica Šafranek, optimistično prosmatrali svet nevinim očima. Nismo imali pojma da letvica koju smo u svojim očima kao generacija tada postavili visoko, za društvo nikada neće biti dosegnuta. Naprotiv, čini se da je ona ne samo skinuta, nego je i bačena u blato da trune zajedno s igralištem, dok zapušteno čeka neku buduću izmenu GUP-a.” –  tužno objašnjava Šulc, autor teksta i vokal Mašinka.

Singl „Perice” nalazi se na aktuelnom albumu „Danas ću, sutra ću” (Dostava Zvuka / Dirty Old Label, 2020.), prepoznatom od strane etabliranih kolega sa scene i uvrštenom na mnoge godišnje liste najboljih ostvarenja nepredvidive 2020., uz laskave argumente da je spomenuto izdanje ‘punk rock album kakvih bi svake godine moralo biti nekoliko ako želimo imati kvalitetnu rock muziku’.

Montažu video spota radio je Hrvoje Baudoin (Dostava zvuka studio). Muziku i aranžman potpisuje Mašinko, dok su za produkciju zaslužni Mark Mrakovčić, Leonard Klaić i Mašinko. Pesmu je snimio Mark Mrakovčić, miksao Leonard Klaić, Luka Tralić Shot.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket