MARKO LOUIS objavio spot za pesmu „ĆUTAĆU“ sa novog albuma uz poznate glumce

Milena Radulović, Uroš Jakovljević i Branislav Jerković kao gosti na video klipu

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Milena Radulović, Uroš Jakovljević i Branislav Jerković kao gosti na video klipu


Neobičan i veoma univerzalan muzičar Marko Stojanović Louis je objavio novi singl i video spot “Ćutaću” i time dokazao da je jedan od najaktivnijih najproduktivnijih muzičara u doba pandemije.

Pesma se nalazi na Markovom poslednjem albumu “Sloboda”, a koji je izašao krajem prošle godine za izdavačku kuću Lampshade Media. Kombinovanjem elemenata globalne world muzike, fanka, jazza i spakovano u muzičkim okvirima balkanskog duha, zaraznog ritma, pesma “Ćutaću” obećava da će postati i ostati svojevrstan hit regiona.

Nova pesma je od izlaska albuma bila veoma zapažena kod publike i osvojila je za kratko vreme uši i srca Markovih iskrenih fanova i muzičke publike širom zemlje.
Aranžmanom, pesmi predodređena folk sudbina dobila je neočekivanu dimenziju, zahvaljujući pristupu umetnika ka kombinovanju tradicionalnog i savremenog zvuka.

Kompozitor i tekstopisac Slavko Milovanović, koji inače stvara pretežno pop muziku, napisao je emotivnu, donekle kafansku pesmu. Marko Louis je svojim aranžmanom, specifičnog ritma i duha, poveo pesmu ka svojstvenom stilu i žanru.

Slavko je otpevao pesmu na svom Instagram profilu. Zvučala je kafanski, ali je imala neku notu lepote gde sam znao da bi u svakom žanru dobro zučala. Odmah sam stupio sa njim u kontakt i rekao mu da mi se sviđa i da bih je snimio u svom fazonu. Slavko je prihvatio izazov, a odmah zatim sam je i snimio“, izjavljuje uzbuđeno Marko Louis.Režiju i produkciju video spota potpisuje dugogodišnji Markov saradnik Dragan Jereminov. Marko i on odlučili su da je ova pesma zaslužila filmsku realizaciju video spota. Okupljena je zanimljiva glumačka ekipa koju čine – Milena Radulović, Uroš Jakovljević i Branislav Jerković.


Milena i ja se znamo od kada se Milena rodila. Naše porodice su veoma bliske tako da smo kao familija. Uroša znam sa fakulteta gde sam mu bio realizator zvuka na njegovom završnom studentskom projektu, a Banetu Jerkoviću i njegovoj supruzi sam pevao na svadbi koja je bila nezaboravna”, objasnio je Marko svoje relacije sa glumcima.

Onda je otkrio i ove pojedinosti.
“Milena i ja dugo planiramo da sarađujemo na nekom spotu ili na bilo kom projektu. Drago mi je da se to desilo sa pesmom “Ćutaću”, a ovo je svakako tek početak jedne naše kreativne saradnje
– rekao je Marko Louis.
Svadba u spotu je snimljena u beogradskom pabu Black George.


Milena Radulović je trenutno aktuelna sa novom TV serijom “Beležnica profesora Miškovića” prema romanu Ratka Dmitrovića, u režiji Miroslava Lekića, koja je od sinoć (22.05.) na programu kablovskog kanala Superstar TV, kompanije Telekom Srbija.
Takođe, u bioskopima se prikazuje ruski SF akcioni film “Superdeep” gde ona igra glavnu ulogu, i uveliko gradi karijeru u ovoj zemlji.
Očekuje se i treća sezona serije “Državni službenik” čije snimanje kreće u junu, gde Milena takođe ima svoj prostor.

Branislav Jerković je sjajan glumac u Narodnom pozorištu Sombor, ali igra i na sceni SNP-a u Novom Sadu. Šira publika ga zna iz dve TV serije – “Neki bolji ljudi” i “Tajne vinove loze”.

Uroš Jakovljević je nadareni mladi glumac u mnogim teatrima prestonice (Atelje 212, Puž, BDP), a igrao je u serijama “Nemoj da zvocaš”, “Vrata do vrata” , takođe “Tajne vinove loze”, a trenutno igra u serijalu “Zlatni dani” (Superstar TV).

Pop soul etno balkan world music umetnik Marko Louis jedan je od sigurno najproduktivnijih muzičara u ovo zlokobno doba pandemije, o čemu smo već pisali i posvetili dobar deo našeg magazina Music Pocket.

Od karantina u martu 2020. ovaj svestrani muzičar, diplomac sa FDU na odesku Snimanje i obrada zvuka, objavio je nekoliko singlova i spotova – “Ninana”, “Sloboda” za istoimeni album koji je uspeo da završi tokom pandemije, kao i obrade poznatih pesama u njegovom maniru – “Ponovo” (Chainsmokers),Hoću s tobom da đuskam” (za projekat Radija S “Zvezde pevaju zvezde – Zvuk 90-ih”).

Neposredno pre pandemije je snimio i rimejk hita “Rockabye” (Clean Bandit), ali i duet sa Lenom Kovačević “Kraj”, kojoj je gostovao na atraktivnom koncertu u Atrijuma Narodnog muzeja u Beogradu (februar 2020), da bi samo dva dana kasnije bio na sceni Dorćol Platza i na prvom solo koncertu svoje rođene sestre Maje Louis.

Takođe tek malo pre izbijanja Kovida-19 snimio je i epizodu serijala “COKE Studio” na televiziji K1 (u vlasništvu Željka Joksimovića), što je emitovano tokom izolacije.

Stigao je da održi i online koncert u svom muzičkom studiju baš na datum kada je trebalo da bude održan live nastup u Kombank Dvorani (26. marta 2020), ali je definitivno trijumfovao kada je izveo nemoguće – imao je čak dva uzastopna uživo koncerta na istom mestu u novembru prošle godine!- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket