Marko Louis je objavio novi album „Beskraj II“ i  muzički spot za pesmu „Ružice“

Sigurno najproduktivniji muzičar sa naših prostora

0
Reklama

Sigurno najproduktivniji muzičar sa naših prostora

Talentovani muzičar Marko Louis objavio je svoj šesti studijski album „Beskraj II” za diskografsku kuću “Balkan art Collaboration”, kao i singl „Ružice“ za koji je snimio video spot u režiji čestog saradnika Dragana Jereminova.

Na novom albumu ima 14 pesama od kojih su većina dueti. Ovaj album je nastavak albuma „Beskraj“, koji je objavljen 2017. godine u kojem su takođe dominirali dueti sa raznim Markovim kolegama.

Ovog puta, etno pop soul muzičar sarađivao je sa umetnicima među kojima su i Edo Maajka, Sajsi MC, Kendi, Helem Nejse, Markova supruga Masha i mnogi drugi.

Podsetimo, Marko Louis je poslednjih godina, malo pre pandemije i tokom perioda korona virusa, imao je duet “Kraj” sa Lenom Kovačević, kao i numeru “Udahni”, gde je takođe pevala Lena, ali i Ivana Peters, i drugi.

Album “Beskraj”, koji je objavljen pre sedam godina doneo mi je puno lepih stvari. Zahvaljujući “Beskraju” proširio se moj auditorijum i imam osećaj da je tada stvarno počela moja karijera”, izjavio je Marko povodom uspeha prvog dela tog albuma.

Kako je istakao, novi album je nastavak „Beskraja“ gde se trudio da snimi pesme sa umetnicima, koji su potpuno drugačiji od njega i koji ga inspirišu.

Mnogo volim da sarađujem sa različitim umetnicima i mislim da tada učimo nešto novo i proširujemo svoje vidike. Dugo sam čekao da podelim nove pesme sa publikom i veoma sam nestrpljiv da čujem i vidim reakcije“, istakao je Marko Louis.


Marko Louis foto 15 Danilo Novović


Pesma „Ružice“ je nakon spota „Bonita“ drugi singl za koju je Marko snimio spot sa novog albuma. Autor muzike je Slavko Milovanović koji je pisao i pesmu „Ćutaću„, a tekst za ovu pesmu je napisala Violeta Mihajlovska. Na aranžmanu su pored Marka radili i Nikola Jezdić, Andrej  Martinović i Aleksandar Dragutinović.

Marko Louis je otkrio da je pesma “Ružica” snimljena još pre skoro dve godine te predvodi novi album “Beskraj II”, i po njemu ima tu snagu i zadatak da prezentuje ovaj materijal. 

Video spot za “Ružicu” je snimljen u decembru sa dugogodišnjim Markovim prijateljem, rediteljem Draganom Jereminovim, dok je posebnu notu dala Marija Olga, manekenka koja glumi Ružicu, objasnio je Marko Louis.


Marko Louis foto 4 Danilo NovovićPored spomenutog Slavka Milovanovića, Marko je sarađivao i sa prijateljima i starim saradnicima, Majom Radivojević i Božidarom Đurovićem.

Kao što je poznato, kao izraz poštovanja, na Markovim albumima uvek postoji želja da obradi neku pesmu svog oca – Ljubiše Stojanovića Louisa (kao „Gde nestaše one pesme stare“, duet sa svojom sestrom Majom Louis), ovaj put je iznenađenje da je snimio poznatu numeru „Kletva“ ili kako je mnogi znaju pod imenom „Mećava“.

Nova verzija “Kletve” snimljena je zajedno sa Andrejom Ilićem, sinom pokojnog kompozitora Sanje Ilića, koji je autor ove pesme, i Mladenom Lukićem, poznatog kao stalni član i frontmen grupe “Balkanika”. Tako su ovu numeru zajedno posvetili Aleksandru Sanji Iliću i Ljubiši Stojanoviću Louisu.

Za dizajn omota novog albuma zadužen je poznati grafički dizajner i umetnik Nikola Puzigaća. 


Marko Louis foto Danilo Novović


Marko Louis foto – Danilo NovovićNikola i ja se već neko vreme poznajemo i prijatelji smo. Veoma cenim njegov rad i način razmišljanja. Mnogo sam srećan da je deo ovog albuma. Korišćena je fotografija sa albuma „Beskraj“ koju je napravio Danilo Novović još 2017. god. Moja ideja je bila da ovaj album nosi istu sliku i Nikola je to majstorski ukomponovao sa svojim idejama”, zaključio je Marko Louis, jedan od sigurno najproduktivnijih muzičara sa ovih prostora.

Novi album „Beskraj II“  je dostupan na svim striming servisima – digitalnim platformama od 1. juna.


Marko Louis studio


Marko Louis je poslednjih godina je svojim koncertima osvajao mnoge prostore u Beogradu, kao nekoliko puta rasprodata sala “Amerikana” Doma omladine (2017, 2018), Botanička bašta “Jevremovac” (Wine Garden, 2019), BitefArtCafe – Kalemegdan, Novi BitefArtCafe – Palilula, Mts Dvorana, Plato ispred spomenika Pobednik – Kalemegdan, nedavno i Ustanova kulture „Parobrod“, Ušće – Beer fest (2019) i festival Muzike Balkana – „WOMBA“ (2022).

Takodje, tokom doba pandemije, Marko je bio najvredniji kompozitor i autor, jer je objavljivao mnoge singlove, spotove, nove albume, čak i za decu – “Ja se zovem slon” (2021), ponovo vratio numeru „Cveće cafnalo“ (saradnja sa gitaristom Vlatkom Stefanovskim), komponovao je numere “Ruse kose”, “Dude” za TV seriju “Nečista krv” reditelja Milutina Petrovića, prema delima Borislava Bore Stankovića, dok je za svoje spotove angažovao poznate glumce – Milenu Radulović, Ivu Ilinčić, Uroša Jakovljevića, Branislava Jerkovića, Dragana Petrovića Peleta.


IVAN MAKRAGIĆ
TANJUG * Music Pocket
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here