Maraja Keri objavila dvostruki album “The Rarities” povodom 30 godina karijere

Uvek neprikosnovena na planetarnim listama hitova

0
Reklama


Uvek neprikosnovena na planetarnim listama hitova


Slavna pop pevačica Maraja Keri (Mariah Carey) objavila je 2. oktobra novi dvostruki album “The Rarities” za “Columbia Records” iz Njujorka, kao pažljivo odabranu kolekciju hitova čime obeležava 30 godina uspešne karijere, saopštila je izdavačka kuća MenArt, distributer za Srbiju i ceo region.

Na novom izdanju nalazi se i do sada neobjavljena pesma „Save the Day“, za koju Maraja kaže:
“Počela sam da je pišem davno, ali mi se učinilo da tek sada njeno značenje korespondira sa sadašnjicom, pogotovo stih „svi smo u ovome zajedno“, jer numera šalje poruku nade, opstanka i želju da se ljudi okupe oko borbe za zajedničko dobro“.

U kompoziciji „Save the Day“ umetnica koristi sempl čuvenog hita grupe The Fugees – „Killing Me Softly“, odnosno vokal nekada popularne muzičarke Lorin Hil (Lauryn Hill).

R’n’B i pop diva Keri lično je odabrala 32 pesme iz svog veoma bogatog opusa, za kolekciju koja reflektuje njenu karijeru od 1990. godine do danas, a na ovom materijalu (Columbia Records/Legacy), nalaze se i njene neobjavljene pesme, kao i B-strane retkih limitiranih izdanja.

Album “The Rarities” deo je kampanje #MC30, kojom muzička zvezda obeležava tri decenije od izlaska svog debi albuma i početka njenog lansiranja u sferu pop muzike i kompletne industrije šou biznisa.

Obožavaoci i pratioci ove pevačice mogu na njenim društvenim mrežama da čuju i vide bonus snimke, remikse, “a capella” verzije i neke odlomke sa koncerata i turneja.Pevačica predstavlja svojevrsni fenomen, jer je prodala preko 200 miliona albuma, najuspešniji je solo izvođač ikada sa 19 numera na pobedničkim listama Bilbordovih singlova, koje je sve i napisala.

Kao tekstopisac, kompozitor i producent ušla je u Kuću slavnih – “Songwritters Hall Of Fame”, a trijumfovala je na mnogim ceremonijama i osvajala nagrade “Gremi”, “American Music Awards”, “Billboard”, a dobitnica je i “World Music” nagrade kao „najtiražnija umetnica novog milenijuma“.

Maraja Keri je kao i mnoge njene koleginice iskusila i glumački zanat, te je igrala u raznim muzičkim filmovima i romantičnim komedijama – “Glitter”, “Wise Girls”, “The Bachelor”, nagrađena je na festivalu u Palm Springsu za glumački proboj u filmu „Precious“ (2009).

Imala je i doprinos filmskoj muzici, svi pamtimo njen duet sa Vitni Hjuston (Whitney Houston) u vanvremenskoj baladi “When You Believe” za animirani hit film “Princ Egipta”.
Isto tako, njene pesme su na soundtrack-u za sve nabrojane filmove u kojima glumi.

Osim umetnosti, Mariah Carey je veliki filantrop i dobrotvor, velokodušno donira svoje vreme i energiju raznim humanitarnim društvima – “Save the Music”, “World Hunger Relief”, “The Elton John AIDS Foundation”.
The Rarities” redosled pesama:

CD1:

1. Here We Go Around Again (1990)

2. Can You Hear Me (1991)

3. Do You Think Of Me (1993)

4. Everything Fades Away (1993)

5. All I Live For (1993)

6. One Night (1995)

7. Slipping Away (1996)

8. Out Here On My Own (2000)

9. Loverboy (Firecracker-Original Version 2001)

10. I Pray (2005)

11. Cool On You (2007)

12. Mesmerized (2012)

13. Lullaby Of Birdland (Live,2014)

14. Save The Day (2020)

15. Close My Eyes (Acoustic, 2020)
CD2: Live At The Tokyo Dome

16. Daydream Interlude (Fantasy Sweet Dub Mix)

17. Emotions

18. Open Arms

19. Forever

20. I Don’t Wanna Cry

21. Fantasy

22. Always Be My Baby

23. One Sweet Day

24. Underneath the Stars

25. Without You

26. Make It Happen

27. Just Be Good To Me

28. Dreamlover

29. Visions Of Love

30. Hero

31. Anytime You Need a Friend

32. All I Want For Christmas Is You

https://www.youtube.com/watch?v=gMNm23VZRvk


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here