Manifestacija “24 Kitchen – Piknik u Bašti” 3. i 4. septembra u Botaničkoj bašti: “Ljetno Kino Big Band”, Tamara Jokić

Spoj gastronomije, hedonizma i koncerata

0
Reklama

Spoj gastronomije, hedonizma i koncerata

BEOGRAD, 29. avgusta – Bogata i sadržajna manifestacija “24 Kitchen Piknik u Bašti” po drugi put biće održana 3. i 4. septembra od 13 do 20h u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, gde će nastupati hrvatski sastav “Ljetno Kino Big Band”, fado umetnica Tamara Jokić i drugi.

Posle velikog uspeha letnjih manifestacija koje su održane u Botaničkoj bašti, kao “Wine Garden” (treće izdanje) i “Jazz in the Garden” (druga edicija) festivali, od istih producenata stiže novi gastronomsko-muzički događaj tokom koje će posetioci moći da uživaju, kako navode organizatori – u poslednjim danima leta u najlepšoj zelenoj oazi u centru grada.

Botanička bašta će tokom dva dana biti pretvorena u veliku piknik zonu, kao prošle godine kada su nastupe imali Dejan Cukić i Bojana Vunturišević, a posetioce i ovog puta očekuje bogata ponuda izabranih proizvođača hrane i pića, uz muziku poznatih imena.

Partneri iz “24 Kitchen” pripremaju razna kulinarska iznenađenja, a osim u prirodi, gastronomskoj ponudi i druženju, publika će pratiti koncerte autora i izvođača različitih muzičkih žanrova.

LJETNO KINO BIG BANDU subotu, 3. septembra od 17.30h nastupiće hrvatska grupa “Ljetno Kino Big Bend”.
Frontmen tog zagrebačkog benda Mladen Juričić, nekadašnji gitarista hrvatskih rok grupa “Azra” i “Film”, bio je jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana (1958-2015)u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva.
Zajedno su snimili jednu od njegovih najlepših pesama „Samo jednu ljubav imam“, pa će sada Ljetno Kino u proširenom sastavu još jednom odati počast velikom prijatelju u njegovom rodnom gradu.

Pre zagrebačkog benda nastupiće “The Quarantinos”, sastav iz Zrenjanina, koji će posetioce Piknika povesti na muzičko putovanje kroz najbolje numere filmova Kventina Tarantina, a svojim scenskim nastupom nakratko ih preseliti na filmsko platno koje će deliti sa legendarnim filmskim likovima nastalim u mašti ovog lucidnog režisera i scenariste.


THE QUARANTINOSU nedelju, 4. septembra od 17.30h nastupiće fado diva i jedna od najperspektivnijih kantautorki iz Srbije – Tamara Jokić.
Devojka koja je nakon studija španskog i portugalskog jezika i završenog mastera u Beogradu, upisala studije pevanja na prestižnom Berkli univerzitetu (Boston, SAD), početkom godine (2022) izdala je novi album “Transiberica” za prestižnu producentsku kuću “Sony”, a publici će na Pikniku predstaviti i stare klasike mediteranske, fado i španske muzike.


Umetnica je imala koncerte u maju kao deo 23. “Guitar Art festa” u Beogradu (Kolarčeva zadužbina – velika sala) i sada u avgustu na 15. izdanju festivala “Guitar Summer Art fest” u Herceg-Novom (Crna Gora).


Pored Tamare, u nedelju će nastupiti i alternativni akustični bend iz Kikinde “Drvo Truo”, kao i kantautorka Jelena Petošević, koja je veliku pažnju javnosti privukla pesmama „Dole u mraku“ i „Tiho, tiho teče reka“ iz krimi serije „Močvara“ (dve sezone) Olega Novkovića.

Tamara-Jokić-photo-credit-Jana-Mitrović
DRVO TRUO
JELENA PETOŠEVIĆ“24Kitchen” piknik u Bašti je događaj koji nudi jedinstvenu kombinaciju atraktivnih ukusa, dobrog ritma i pozitivne energije, prema najavi producenata.

Piknik će biti prilika da u najlepšem parku u Beogradu gledaoci uživaju u specijalitetima pripremljenim po receptima poznatih svetskih kuvara – Džejmija Olivera, Rudolfa van Vina, Gordona Remzija, kao i u specijalitetima italijanske i portugalske kuhinje.


Pored toga, u organizaciji “24Kitchen” posetioci imaće priliku da učestvuju u radionicama poznatog majstora kulinarstva i osnivača  škole kuvanja „Il Primo“ Slobodana Radete, kao i da uživo prate njegov podkast „Umami šegrt“.
24KITCHEN je svetski poznat brend posvećen kuvanju i zdravoj ishrani, a istoimeni TV kanal je osmišljen tako da odgovori na rastuće interesovanje gledalaca za kulinarskim emisijama, ali i za to da sami pripremaju hranu i da saznaju više o kvalitetu proizvoda.

Kanal 24KITCHEN deli brigu populacije o kvalitetu proizvoda i o zdravlju, te ovaj program prezentuje sveže namirnice, zdravu obradu hrane i racionalnu ishranu.

Kuvari ovog kanala neki su od najpopularnijih globalnih i lokalnih imena u svetu kulinarstva, oni upoznaju svetski auditorijum sa važnim i zanimljivim činjenicama o ishrani, privlačnim sastojcima, ukusima i kombinacijama iz svih delova sveta, kao i najboljim lokalnim tradicionalnim jelima.

24KITCHEN je koncept koji je već primenjen na televiziji, internetu, društvenim mrežama i specijalnim događajima, to je način života, a ne samo način ishrane.

Ivan Makragić

TANJUG / Music Pocket

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here