MAMA SHOWCASE FESTIVAL FRANCUSKA / Galerija

0
Reklama

Za naš magazin iz Pariza, PR i osnivač muzičkog sajta www.muzika.hr Edo Plovanić, prenosi nam kratak utisak sa festivala.

Ovo je prva godina da sam pozvan na showcase festival Mama u Parizu i nisam znao šta tačno očekivati, osim da je jak festival za muzičku industriju.

Na prvu, ono što me oduševilo je osmeh na licu koji imaju prema svima, koliko su opušteni i profesionalni iako je velik i kompleksan festival. Ima 6000 delegata i ne znam koliko ima publike koja se bori i čeka u redovima da uđu na koncerte koji se organizuju na Pigalleu, u sex districtu Pariza oko Moulin Rougea. Sve je toliko krcato da je teško u biti videti sve izvođače.

Ono što je karakteristično je i da je vrlo frankofonsko i da je većina predavanja i komunikacija na francuskom, da se tek otvaraju prema svetu.

Takođe, razlog zašto sam došao je što nije samo showcase talenat već i startup akcelerator za music startupe obzirom da živim u oba sveta. Razina toga je šarolika, ali je isto tako vidljiv i veliki entuzijazam i sreća u ljudima da se opet događaju veliki eventi.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here