MAJSKI SERIJAL “KONCERTI U GALERIJI” U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

Tradicionalni nastupi klasične muzike svakog ponedeljka

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Muzički program Kulturnog centra Beograda (KCB) u maju čine koncerti značajnih domaćih muzičara koji se održavaju svakog ponedeljka u Galeriji Artget. 

 Odmah nakon praznika, u utorak, 4. maja, sopran Nataša Tasić Knežević, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i aktivistkinja i pijanista Saša Knežević prirediće praznični koncert za beogradsku publiku, sa programom koji čine solo pesme i arije iz zarzueli španskih kompozitora. 

 Narednog ponedeljka 10. maja će se predstaviti mladi pijanisti Andrijana Božić i Andrej Cincarević koji su kao klavirski duo održali zapažene koncerte u Galeriji SANU i Kripti Crkve Sv. Marka tokom 2020. godine. Između ostalog, u Galeriji Artget izvešće “Dance macabre” Kamija Sen-Sansa u transkripciji za klavir četvororučno i na taj način istaći 100. godišnjicu od smrti tog istaknutog francuskog kompozitora. 

 Festival “Žene u muzici”, posvećen promociji stvaralaštva žena kompozitora koji je pokrenula profesorka Vojna Olivera Nešić, održaće se ove godine 18. put. 
  Jedan od koncerata festivala biće održan u Galeriji Artget u ponedeljak17. majačime će biti nastavljena saradnja KCB i udruženja “Žene u muzici”iz Kragujevca. 

 
 Tradicionalni nastup pijaniste Nebojše Maksimovića u KCB-u ove godine će se realizovati u ponedeljak, 24. maja, a program čine čuvena svita Modesta Musorgskog “Slike sa izložbe” u aranžmanu Vladimira Horovica, kao i dela Franca Lista – “Mefisto valcer”, “Balada” i “Skerco i mar”. 


 Poslednjeg dana maja nastupiće Katarina Tešenji Kovačevski, zamenica koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS i Dragana Raić, klavirska saradnica na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
 Na programu njihovog koncerta nalaze se dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, kao i publici omiljena “Violinska sonata” Sezara Franka, a muzičko veče se realizuje u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije. 

  Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaz je slobodan.  Broj mesta za publiku u Galeriji Artget je ograničen prema propisanim merama protiv pandemije.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Izložba “ARTikulacije stvarnosti” od 10. avgusta u Domu omladine Beograda

Na fotografijama slike sa koncerata muzičara - Ritam Nereda, Nikola Vranjković, Goblini, Pekinška Patka, Buč Kesidi, Mortal Kombat, Hype, Nadimač...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket