Majkl Kejn emotivnim rečima najavio kraj karijere

0
epa06184966 British actor Michael Caine poses during a photocall for 'My Generation' at the 74th Venice Film Festival, in Venice, Italy, 05 September 2017. The movie is presented out of competition at the festival running from 30 August to 09 September. EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI
Reklama

Slavni glumac Majkl Kejn (90), se u nedavnom intervjuu za The Telegraph, povodom početka prikazivanja njegovog novog filma „The Great Escaper“, osvrnuo na svoju briljantnu karijeru i otkrio da bi ovo ostvarenje moglo da bude i njegovo poslednje. Kejnova partnerka u filmu je Glenda Džekson koja je preminula u junu, u 87. godini, nekoliko meseci nakon što je snimanje završeno.

Radnja ovog filma koji je režirao Oliver Parker temelji se na istinitoj priči o veteranu Drugog svetskog rata Bernardu Džordanu koji bježi iz svog doma kako bi prisustvovao 70. godišnjici proslave Dana D (Iskrcavanje u Normandiju), u Francuskoj.

Veoma sam srećan zbog ovog filma. Volim lik Bernija. Mislim da je bio neverovatan, a film je predivno napisan”, izjavio je Kejn koji je otkrio kako je pre tri godine, na početku pandemije koronavirusa, mislio da je završio sa snimanjem filmova.

Međutim, kada se pojavila prilika da glumi Bernarda on ju je prihvatio. Priznao je da je snimanje bilo izazovno i fizički veoma zahtevno.

Dali su mi dobar štap za hodanje uz pomoć kojeg sam snimao. Snimili bi scenu, a onda bih ja pao. Ali, svaku scenu smo snimali samo jednom”, naglasio je glumac.

Što se tiče prestanka bavljenja glumom Kejn je rekao:

“Imam 90 godina, ne mogu normalno da hodam. Imao sam život o kojem sam sanjao. Najbolju ženu i najbolju porodicu”.

Na pitanje po čemu bi želio da ga pamte odgovorio je:

“Po tome što sam ostao glumac celog života”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here