Maja Louis objavila drugi studijski album “Krila”

Novi materijal realizovan u ključu više žanrova: soul, funk, R'N'B

0
Reklama


Novi materijal realizovan u ključu više žanrova: soul, funk, R’N’BBEOGRAD, 25. oktobra – Muzičarka Maja Louis objavila je danas drugi studijski album „Krila“, a istovremeno je objavljen i video spot za istoimenu pesmu, u izdanju diskografske kuće “Lampshade Media”.

Kako navode iz izdavaštva, novim materijalom umetnica nastavlja da gradi autentičnost, koja je dobro potkovana muzičkim legitimitetom porodice Louis, koju čini rođeni brat Marko, kao i pokojni otac Ljubiša Stojanović Louis.

Veoma produktivna umetnica, samo što je promovisala prvi album „Buđenje“ od kraja 2019. godine, već je završila i premijerno predstavila auditorijumu novi materijal, kao neka vrsta nastavka autorskog prvenca.


Novo poglavlje u muzičkom stvaralaštvu i hrabar iskorak, Maja je najavila već prvim singlom „Majo probudi se“ tokom pandemije, krajem 2020. godine, kombinovanjem svoje muzičke svestranosti (u žanrovima – r’n’b, hip hop, funk) i želje da piše istovremeno o svojoj unutrašnjoj snazi i ranjivosti.Maja Louis – „Krila“, foto Dragan Jereminov


Pevačica, pisac tekstova, kompozitorka Maja Louis je uvek veoma iskrena u svojim pesmama, uz povremeni vrisak kako bi se čula, kroz refleksiju svoji snažnih emocija – ponekad još uvek povređena, ili skroz oslobođena.

Upravo ovakav pristup donosi jedinstvenost i autentičnost novom albumu i odražava oslobađajući i istovremeno potpuno iskren. glas žene.


Album „Krila“ predstavlja zapis procesa životnog odrastanja i iskustvo nastalo za vreme tog samog procesa.

„Mogu da kažem da sam srećna osoba. Imam padove i uspone kao i svako, ali sam izgubila strah od reči. Sve sto želim da kažem, ja napišem – i oslobodim se na taj način”, izjavila je ovim povodom Maja.

Sve moje pesme su deo mene, moja iskustva i emocije. Daju mi snagu i podsete me šta sam sve prebrodila. Nadam se da će se  u njima i drugi pronaći i da će im one davati vetar u ledja kao i meni.” podvukla je Maja Louis.

Kao umetnica uvek spremna na izazove da eksperimentiše, Maja je za album je pripremila mešavinu žanrova – R’N’B, fank i soul uz primese hip hopa.


Album otvara istoimena pesma “Krila” koja pokazuje Majine sposobnosti da prenese iskrene emocije uz lirsku kompleksnost.


Samopouzdanje i pozitivna osećanja oslikavaju zarazan ritam i raspevanost u pesmama “Žurka” i „Znaj da si uspela“.Numera „Gde nestaše one pesme stare“ obrada je pesme koju je izvodio čuveni Louis, koja je veoma draga Maji i njenom bratu Marku, i jedva je čekala da je izvedu zajedno, jer ih vezuje za oca, kako je objasnila Maja.

Suštinu ljubavi, naklonost i slabosti reflektuju pesme „Kafena kašika“ i istaknuta “Sve će biti OK”, za koju je već snimila i prikazala video spot.


Kroz album, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osećaj povezanosti gde svaka pesma elegantno teče u sledeću, kao serija sa nekoliko epizoda i poglavlja.

Tekst pesama potpisuje Maja, muziku i aranžman radili su Maja i brat Marko, produkciju i miks potpisuje Marko Louis.

Na albumu sviraju muzičari: Aleksandar Dragutinović Šekspir (bas gitara), Nikola Jezdić Pindo (gitare) i Goran Savić Čaki (bubanj), dok fotografiju i režiju spota “Krila” potpisuje Dragan Jereminov.


Verna publika se svakako uželela uživo nastupe Maje Stojanović Louis, jedino je u poslednje vreme imala prilkike da je gleda i sluša u elitnom restoranu – klubu Wurst Platz u samom centru Beograda.

Pre izbijanja pandemije (februar 2020), održala je uspešan solo koncert u kulturnom centru Dorćol Platz, gde joj je gostovao brat Marko, a ona njemu na svim njegovim nastupima u Beogradu, poslednji put beše 31. avgusta na Kalemegdanu.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here