Magazin Music Pocket u 2022. godini pokrenuo projekat “Music Pocket Gigs” sa 7 održanih koncerata, a sam portal posetilo dva miliona ljudi

Krećemo dalje u nove izazove, hvala vam svima na podršci

0
Reklama

Krećemo dalje u nove izazove, hvala vam svima na podršciProšla je još jedna izazovna, dinamična, sadržajna i nadasve neizvesna godina, ali je izgleda pandemija korona virusa konačno pri kraju, tako da je kultura mogla nesmetano da se održava.

Tako je umetnost u svim vidovima kreativnosti dobila na snazi, publicisti i novinari kulture su imali o čemu da pišu, festivali, manifestacije, uživo događaji su uzeli zalet i zamah, da je nastala čitava hiper produkcija, ne samo snimanja igranih TV serija, već eto i – koncerata.

 Za naš magazin Music Pocket lepa je vest da smo uspeli da postanemo i organizatori koncerata alternativnih bendova širom Srbije i po Beogradu, a to nameravamo da nastavimo i u 2023. godini.  

Nazvali smo našu turneju “Music Pocket Gigs” i do sada se pokazala veoma uspešnom, jer je dokazala da itekako ima publike za nezavisnu scenu, a ne samo standardni mainstream.

 Realizacija ovog projekta ostvarena je u saradnji sa kolegama iz UnderGrand radija iz Novog Sada, tako da se novi partnerski odnos istakao kao veoma značajan.
 Osim toga, da se i pohvalimo, i istovremeno zahvalimo na vernosti, dragi čitaoci, pratioci i ljubitelji kvalitetnih sadržaja, jer Music Pocket je u brojkama postigao sledeće:

 – Sam portal – online magazine imao je neverovatnih dva miliona (2 000 000) poseta na stranicama

 –  Na Instagramu tokom 2022. godine imali smo oko 200.000 pregleda

  – Ukupno imamo 5.722  vernih pratioca


https://www.facebook.com/musicpocketgigs?mibextid=ZbWKwL

Turneja “Music Pocket Gigs” krenula je u junu mesecu 2022, i kroz gradove – Novi Sad, Beograd, Kruševac, Niš i Subotica predstavila je bendove vredne da se istaknu pred mnogo većim auditorijumom, te je publika imala prikike da gleda veoma tražene bendove tipa “Samostalni referenti” ili atrakciju “Short Reports” – gde svira i peva sjajan gitarista – muzičar Nemanja Velimirović, koga znamo iz alternativnog elektro sastava “E-Play”.


Takodje, svirali su i “Gospodin Pinokio”, “Salto Mortale”, “Proces” (nazvani prema istoimenom remek delu od romana Franca Kafke), i drugi zanimljivi rok sastavi.

SHORT REPORTS
Dakle, od juna do novembra 2022, da vas podsetimo, naša turneja je izgledala upravo ovako:


24.06. Omladinski centar CK13, Novi Sad

Bendovi:

Ab Re (Beograd)

Dushmans (Petrovac na Mlavi)

Echo Spiritus (Novi Sad)26.08. Klub Fest, Zemun

Grupe:

Short Reports (Novi Sad)

Misha Mashina & Mashtrakala (Pančevo)

Grizete (Novi Sad)10.09. Klub Zamajac, Kruševac

Samostalni Referenti (Beograd)

Proces (Niš)16.09. Klub Mladost, Subotica


Salto Mortale (Novi Sad)

Mutant Urban Dance Ansambl (Novi Sad)

Hedonist (Subotica)07.10. Klub Mladost, Subotica

Short Reports (Novi Sad)

Grizete (Novi Sad)

27.10. Klub Fest, Zemun


Salto Mortale (Novi Sad)

Mutant Urban Dance Ansambl (Novi Sad)18.11. AKC Fuzz, Niš

Samostalni Referenti (Beograd)

Gospodin Pinokio (Niš)


SAMOSTALNI REFERENTI

SAMOSTALNI REFERENTI
GOSPODIN PINOKIOIstina, nismo ostvarili sve zamišljene planove po pitanju koncerata, jer je cilj bio 10 događaja, tako da su nam neplanirano, putem više sile otkazani nastupi u Požarevcu, Somboru i Vranju, neočekivano nismo ugostili čuveni bend “Bjesovi”, ali ne posustajemo, idemo dalje podignute glave.


 U novoj 2023. planiramo još koncerata na aktuelnoj turneji gde se daje šansa manje zapaženim grupama da i oni zauzmu svoje mesto pod muzičkim suncem, a ne da budu u epizodnim ulogama.

 Na vreme ćemo vas obavestiti o svim novim zakazanim svirkama, moždsa baš u vašem gradu, možda upravo narednog meseca, nikad se ne zna.

 Još jednom, hvala vam, dragi čitaoci, pratioci, fanovi, kao i gledaoci naših do sada sedam koncerata u pet gradova koje smo sa uživanjem obišli.


Srećna Nova godina, sve najlepše i najbolje uvek!


 Iskreno, vaš

Music Pocket
&
Music Pocket Gigs
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here