Madonna i diskografska kuća “Warner Music Group” ponovo zajedno

Kraljica pop muzike snimila i konceptualni film „Madonna Madame X – Music From The Theatre Xperience“

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Kraljica pop muzike snimila i konceptualni film Madonna Madame X – Music From The Theatre Xperience“


Jedinstvena pojava na globalnoj muzičkoj pop sceni – Madonna i jedna od vodećih izdavačkih kuća i kompanija u muzičkom biznisu – Warner Music Group, potvrdili su početak nove faze u bogatoj saradnji.


U susret obeležavanju značajnom jubileju – 40 godina od izlaska prvog singla („Everybody“, 1982), Madonna, odnosno Lujza Čikone i WMG će fanovima širom sveta pružiti kompletan katalog najveće pop zvezde ikada.

Tokom dosadašnje karijere, Madonna je prodala više od 300 miliona ploča, što je čini umetnicom sa najvećim prodatim tiražom muzičkih izdanja.

Osvojila je sedam nagrada Grammy, onda 24 nagrade Udruženja američkih kompozitora, autora i izdavača za pop muziku (ASCAP Pop Music), BRIT nagradu, MTV i World Music Awards, nagradu Ivor Novello, a 2018. godine uvedena je u „Rokenrol kuću slavnih“.
Partnerstvo između Madonne i njene višedecenijske matične kuče ustvari označava Madonin povratak pod etiketu WMG-a, sa zajedničkom željom da u nekoliko faza njen kompletan katalog (sa tri jake diskografske kuće – Sire/Maverick/Warner), osvežen i obogaćen, ponovo bude dostupan javnosti širom planete.
U tu grupu izdanja spadaju albumi – „Madonna“, „Like a Virgin“, „True Blue“, „Like a Prayer“ i „Ray of Light“.


Poslednja tri Madonnina objavljena albuma („MDNA“, „Rebel Heart“ i „Madame X“) biće uvedena u Warnerov katalog početkom 2025. godine, što ukupno podrazumeva 17 studijskih albuma, a pored njih i singlove, zvučne zapise, koncertne albume i kompilacije.

Naredne 2022. godine, povodom jubileja, Madonnin i WMG tim krenuće sa realizacijom obimnog i precizno sastavljenog plana koji će, za početak, podrazumevati plasiranje serije kataloških izdanja.


Njihov sadržaj će svakako redefinisati sve aspekte revolucionarnog (često široj javnosti nerazumljivog ili neprihvatljivog) delovanja ove multitalentovane umetnice, njenog artističkog i društvenog doprinosa podizanju svesti čovečanstva koji je uvek bio prvenstveno usmeren na ostvarivanje ljudskih sloboda i prava.Povodom objave i početka rada na realizaciji ovog monumentalnog projekta, pop ikona Madonna je izjavila sledeće:

Od samog početka, sa puno pažnje i dobre volje, Warner Music Group mi je pomogao da moju muziku i viziju prenesem svim svojim fanovima širom sveta. Oduvek su bili neverovatni partneri, drago mi je što započinjemo i ovo novo poglavlje partnerskog rada, što ćemo se zajedno, slaveći, ponovo pozabaviti mojom diskografijom nastalom u ovih četrdeset godina“.

Poznata kao veliki filantrop, Madonna je nedavno najavila da će donirati krevete i neophodnu medicinsku opremu za bolnicu „Mercy James Centre“ (Malawi).

Njen dugo najavljivani dokumentarni film „MADAME X“ imao je svetsku premijeru u petak, 8. oktobra.

Kompanija “Mascom”je zvaničan predstavnik Warner Music Grupe za Srbiju i Crnu Goru, a kompanija “Tin Drum Music” je oficijelni predstavnik Warner Chappell Music-a.
Obe kompanije se pridružuju čestitkama i žele uspešnu realizaciju ovog izuzetnog i globalno važnog projekta.Madonna Xperience – Madame X


Publika širom sveta je od 8. oktobra u prilici da pogleda online Madonin novi konceptualni film „Madame X“, koji prati i digitalno izdanje „Madonna Madame X – Music From The Theatre Xperience“.

Tokom turneje koja je išla utz poslednji studijski album „Madame X“, Madonna je 2020. godine snimila nastup u Lisabonu.

Inače, cela turneja je osmišljena tako da se koncerti održavaju u intimnijim prostorima, odnosno pretežno u manjim salama, što se dešava prvi put od 1985. godine, nakon njene “Virgin Tour“.

Poslednja Madonnina velika svetska turneja, iz 2008. godine, oborila je sve rekorde po pitanju posećenosti i basnoslovnoj zaradi.

„Madame X“ je ovoga puta zahtevala manje prostore i intimniji odnos sa publikom.

Vremenom se javila ideja o filmu u kom bi scene sa koncerta pratila priča o ženi umetnici i njenom alter egu tajnog agenta – Madame X.
Režiju ovog filma potpisuju Ricardo Gomes i SKNX, a glavnu ulogu, naravno ima – Madonna.

Ostvarenje prati i digitalni album sa 20 pesama koje je Madonna izvela na koncertu u Lisabonu. Fokus je na singlovima sa poslednjeg studijskog izdanja, ali dobar deo albuma čine nezaboravni hitovi sa devet No.1 platinastih ploča koje je objavila u svojoj impresivnoj karijeri.

Hitovi „Vogue“, „Human Nature“, „Like A Prayer“, „Frozen“, „Dark Ballet“, „I Rise“ i „I Don’t Search I Find“ čine samo deo jedinstvenog audio ugođaja koje je zabeleženo na ovom koncertnom, digitalnom, izdanju.

Osim što je muzičarka, jedna od najpopularnijih žena sveta je veoma svestrana umetnica, jer je takođe i glumica (“Dik Trejsi”, “Telo kao dokaz”, “Očajnički tražeći Suzan”), uveliko i rediteljka nekoliko zapaženih igranih filmova, a piše i bestseler knjige za decu.

Bila je udata za glumca Šona Pena i filmskog režisera Gaja Ričija.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket