M.O.R.T. objavio videospot za “Osobu A”

0
Reklama

M.O.R.T., sinjski rock kolektiv objavio je spot za “Osobu A”, pesmu s njihovog petog studijskog albuma, “Samo hrabro i bezveze”.

To je ujedno i četvrta pesma s novog albuma koja je dobila svoj videospot. Režiju i montažu spota potpisuje Marina Uzelac. U spotu se bend vozi između ostalog (verovatno) po cesti D219 kod Obrovca Sinjskog u kombiju i izvodi pesmu. Oko njih nalaze se pikselizirane slike žrtava. U drugoj polovici spot, kao i pesma zalazi u punk/rave kaos, obasjan sirenama te agresivnim breakdownima.

“Pesma govori o hroničnoj šizofreniji našeg društva u kojem pojedinac često ne zna ko je, što je, kako je, od čega je, ostati, otići, popiti, biti trijezan AAAAAA!!! SESTRO!!! SESTROOO!” – pojasnio je M.O.R.T. kreativni proces stvaranja pesme.

Ovogodišnji album povratak je benda stvaranju u hrvatskom jeziku, nakon što je pretprošli, četvrti album “Standing Runningman” izdat na engleskom jeziku. Album je nastao u procesu skupljanja materijala u vreme pandemije te je kao takav nastao kao svojevrstan “pandemijski dnevnik” benda.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here