LP DUO KONCERTOM ZA DVA HIBRIDNA KLAVIRA OBELEŽAVA 15 GODINA KARIJERE

0
Reklama

*Ulaznice mogu da se kupe u pretprodaji na blagajni Kolarca po ceni od 800rsd, na dan koncerta 1000.*

Sonja Lončar i Andrija Pavlović će vas povesti na jedinstveno putovanjekroz muziku 21. veka i kompozitore koji pišu za njih ili čija delaaranžiraju za dva hibridna klavira (Meijering, Božičević, Helweg, Correa).

Takođe, na ovom koncertu publika će moći premijerno da čuje deo autorskemuzike LP Dua za dva hibridna klavira, koja će se uskoro pojaviti na njihovom novom albumu u izdanju  muzičke kuće Universal Music Group.

Koncert na Kolarcu realizuje se u saradnji sa Fabrikom (www.fabrika.rs) i Centrom za novu umetnost CENU.

LP Duo već godinama eksperimentiše sa beskonačnim mogućnostima sviranja nadva klavira, razvijajući potpuno nov pristup izvođenju i komponovanju muzike XXI veka. Dobitnici su više od 30 internacionalnih nagrada i nastupali su u najpoznatijim dvoranama širom sveta (Carnegie Hall Njujork,

Kennedy Center Vašington, NUS Singapore, Royal Danish Theater and OperaKopenhagen). Izabrani su za jedan od 8 najboljih svetskih dua na najvećem takmičenju klavirskih dua u Majamiju 2008. Tokom i nakon usavršavanja u Beogradu i Nemačkoj, izvode premijerno novu muziku a veliki broj kompozitora širom sveta im posvećuje svoja dela.

Paralelno komponuju muziku za pozorište i TV, iniciraju i učestvuju uvelikom broju međunarodnih projekata od kojih se izdvaja projekat ,,Kvantna muzika”. U okviru ovog projekta, sa grupom srpskih elektroinženjera i kvantnim fizičarima iz Oksforda i Singapura, stvaraju potpuno novi instrument – hibridni klavir, koji povezuje bilo koji akustični klavir sa kompjuterima. Razvijajući ovaj novi instrument i originalni klavirski zvuk, komponuju autorsku muziku. Hibridni klavir kao inovacija na polju umetnosti i tehnologije, doneo im je treću nagradu na takmičenju za najbolju naučno-tehnološku inovaciju 2017. godine u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. LP Elektro je njihov alter ego muzički projekat u okviru koga komponuju elektronsku muziku. Albumi LP Dua i LP Elektra, biće objavljeni u izdanju Universal Music Group u 2019. godini. Tokom proteklog perioda, održali su ,,parfemsku turneju” nastupivši u Parizu, Londonu i Njujorku, dodeljeno im je priznanje za ,,kreativnost i umetničku inovaciju” u okviru događaja ,,Ličnosti životnog stila” u organizaciji ,,Fabrika” i komponovali su muziku za seriju ,,Žigosani u reketu” autora Dragana Bjelogrlića i Marka Savića.

https://web.facebook.com/events/447873965612242/

Izvor: www.lpduo.com

Fotografija: LP duo promo

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here