Ljubičice i Olga Petrović – Koncertna promocija albuma

0
Reklama

Krokodil Studio, pod svojim okriljem, a u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva, organizuje koncertnu promociju dva albuma – novi album benda Ljubičice i klavirski solo album Olge Petrović. Publika će imati priliku da čuje novu muziku, premijerno, na zajedničkom koncertu u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Grupa Ljubičice iz Pančeva, koju čine braća Petar i Vuk Stevanović, sada već poznati dvojac, koji nas je letos iznenadio singlovima Opet i Možda je vreme, predstaviće svoj novi zvuk koncertom uživo. Ovo je prvi celovečernji nastup Ljubičica nakon trogodišnje koncertne pauze, kojim će predstaviti dugoočekivano novo studijsko izdanje.


Zaista se radujemo nastupu u Pančevu i drago mi je što ćemo nove pesme predstaviti prvo u našem gradu. Ljubičice su, pre svega, koncertni bend i naša muzika najbolje funkcioniše kada je izvodimo pred publikom. Iako verujem da smo na novom albumu napravili nešto zaista vredno pažnje, ipak s neuporedivim uzbuđenjem očekujem energiju žive svirke”, poručio je Vuk Stevanović.

Veče će otvoriti mlada pijanistkinja Olga Petrović, koja će nam predstaviti lični osvrt na ragtime muzički stil, zabeležen na jedinstvenom albumu Slow Rag, na kojem se nalaze odabrane kompozicije Skota Džoplina. Ovo je prvi put da neki domaći interpretator posveti album delima ovog kompozitora.

Povodom predstojeće koncertne promocije, Olga je prokomentarisala: “Snimanje i rad na produkciji albuma bili su za mene izuzetno dragoceno i izazovno iskustvo. Rad na albumu dešavao se u periodu koji je bio ispunjen, kako na svetskom, tako i na ličnom polju, mnogim teškim i važnim događajima, i sigurna sam da je veliki deo toga utkan u muziku. Drago mi je da smo, zajedno sa studijom Krokodil, uspeli da realizujemo ovaj, za mene, veoma važan album. Jedva čekam da dobije i koncertni život.”
Izuzetno interesantan izbor muzike za debitantski album, mogao bi se dopasti ljubiteljima džeza ali i klasike, a zbog svoje izuzetne komunikativnosti i široj publici. Ovaj nastup organizovan je kao deo MAGMA festivala.

20. Januar 2023.  

19h 

Kulturni centar Pančeva 

Ulaz je slobodan 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here