Ljubavna priča Zdravka Čolića i Fride iz grupe Abba

0
Reklama

Legendarni Zdravko Čolić imao je davne 1973. u Luksemburgu, neposredno pred nastup na „Pesmi Evrovizije“ gde je predstavljao Jugoslaviju pesmom „Gori vatra“, kratkotrajnu romansu sa pevačicom slavne grupe ABBA, Anifrid Lingstad.

Na Čolića su oduvek „padale“ žene, na koje on nije ostao imun. Tako je imao romasnu sa šveđankom Fridom, poznatom članicom Abbe.

„Upoznavanje je palo za klavirom, osmesi i prostačka bosanska pitanja – Š‘a ima stara“, seća se Čola kakao je upoznao Fridu.

Kako je nekoliko decenija nakon kratkotrajne romanse priznao, Čola se osećao „upotrebljenim poput instant-supe“.

Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na Pesmi Evrovizije, gde bih drugo. Posle je usledio poziv na vikend. Delovalo je obećavajuće, ali sam se ja nakon cele te trodnevne idile osetio upotrebljenim poput instant-supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i sveće i cveće, kockaste zavesice i stoljnjaci, pečena riba u foliji sa bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, ludačka strast, koja se desi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vežbanje udvoje u teretani.

Ipak, Čola je nedavno u jednom intervju otkrio da nije bilo baš tako.

„Ma, to su muške finte! Ne može žena iskoristiti muškarca, uvijek on iskoristi nju“, izjavio je nedavno.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here