Lena Kovačević konačno objavila novi, četvrti studijski album “Café”

Na novom materijalu CD & LP se nalaze uglavnom već poznate pesme kantautorke

0
Reklama

Na novom materijalu CD & LP se nalaze uglavnom već poznate pesme kantautorke


BEOGRAD, 11. aprila – Pop džez muzičarka Lena Kovačević iz Beograda objavila je konačno novi, četvrti studijski album pod nazivom „Cafe“, koji je dostupan u formatu CD-a i LP-a, a duže vreme je očekivan.

Izdanje je posebno iz razloga što je zabeleženo i upravo u u vidu ploče, što je danas postalo prava retkost u doba digitalne muzike.  LP je izrađen od posebnog uzorka belog vinila štampanog u Pragu (Češka republika), što dodaje poseban estetski ugođaj.

 Podsetimo, Lena je do sada objavila tri albuma – „Dobar dan za pevanje“ (2009), „San“ (2013) i „Džezeri“ (2015).

 Na novom albumu se nalaze svi veliki hitovi koje je Lena objavila do sada, uključujući pesme – „Cafe“,  „Dubine“, „Hir“, „Samo da mi je“, “Crni leptir”, „Požuri“, Beograde“, „Kraj“, „Udahni“, i druge.


Objavila je i nove pesme “Tako lako” i „Vejte snegovi“, kao i ranije – „Leto je“ (obrada dens hita iz 90-ih godina), ali su oni ostali kao pojedinačni singlovi, van izdanja.

Lena Kovačević je poznata po svom jedinstvenom stilu koji spaja elemente pop i jazz muzike. Na albumu „Cafe“ održava ovaj stil, sa prepoznatljivim aranžmanima i kvalitetnim tekstovima koji su nekada čak lični i iskreni.ALbum CAFE Lena Kovačević, foto Irina Duplevskaja
Album CAFE, Lena Kovačević, foto Sever Zolak

Album CAFE, Lena Kovačević, foto Sever Zolak

Lena se posebno zahvaljuje izvršnom producentu Vladimiru Daniloviću i muzičkom producentu Darku Dimitrovu koji je poznati makedonski muzički producent i kompozito. On je već sarađivao sa mnogim velikim imenima regionalne muzičke scene.
Ovaj trojac je svojom vizijom zvuka i aranžmana sačinio neke od najlepših pesama koje su danas veliki hitovi.

Tokom karijere Lena je ostvarila brojne uspehe, a takođe poznata je po tome što često sarađuje sa muzičarima iz različitih delova sveta, što joj daje jedinstvenu perspektivu i inspiraciju za stvaranje i priliku da bude ambasador ove vrste muzike u svetu.

Izdavačka kuća koja stoji iza ovog izdanja je “Magic Records”, koja je poznata po izdavanju kvalitetne muzike i promovisanju talentovanih umetnika iz regiona. Ovo je još jedan primer uspešne saradnje Magic Records-a sa kvalitetnim muzičarima i producentima.


Album CAFE, Lena Kovačević, foto Sever Zolak

Album CAFE, Lena Kovačević, foto Sever ZolakFoto Irina DuplevskajaUkratko, album „Cafe“ je još jedno upečatljivo izdanje Lene Kovačević, koja je uspela da se istakne svojim autentičnim stilom i prepoznatljivim zvukom.

Uz odličnu produkciju i kvalitetne pesme, album će sigurno privući pažnju šire publike i učvrstiti poziciju Lene Kovačević kao jedne od najznačajnijih srpskih muzičkih umetnica današnjice.

Album  „Cafe“  Lene Kovačević može se nabaviti u  svim bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama kao i preko izdavača – Magic Records.


Muzička umetnica je poznata i po često zanimljivo odabranim prostorima za svoje koncerte ili nastupe na festivalima, tako da je obišla čitavu Srbiju u većim gradovima, a u Beogradu je pevala na otvorenom – Botanička bašta (manifestacija “Wine Garden” 2019), Letnjoj sceni SKC (festival BELEF 2018), Trg Nikole Pašića (manifestacija “Beogradska zima” 2019), Plato ispred Hrama Svetog Save (“Božićno seoce”, 2017, 2018), Trg republike (BELEF 2020), i na intimnim zatvorenim mestima – Hotel Hayatt Regency, Buddha Bar, Zvezdara teatar, ranije i Sava centar (Summertime festival).

Sarađivala je u pesmama do sada sakolegama Markom Luisom (duet balada “Kraj” i hit “Udahni”), Ivanom Peters (“Udahni”), Angelinom (“Tako lako”).


Foto Irina Duplevskaja

Foto Irina DuplevskajaReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here