Lena Kovačević 11. marta u dvorcu Fehelde u Nemačkoj sa orkestrom “Josef & Friends”

Umetnica je uveliko trražena u inostranstvu, sledeće destinacije se samo nižu

0
Reklama


Umetnica je uveliko trražena u inostranstvu, sledeće destinacije se samo nižu


Džez pop muzičarka Lena Kovaćević nastupiće u subotu, 11. marta u čuvenom dvorcu Fehelde (Vechelde) u Nemačkoj, zajedno sa simfonijskim orkestrom “Josef & Friends”.


Orkestar je osnovao i predvodi Jozef Žiga, violinista iz Srbije koji živi i radi 30 godina u Nemačkoj kao koncertmajstor u državnoj operskoj kući u Braunšvajgu.
Ovaj orkestar je poznat po predivnim, originalnim aranžmanima iz sveta klasične, pop i džez muzike.


Lena je muzička umetnica koja je već više puta nastupala na koncertima u Nemačkoj upravo sa “Josef & Friends” orkestrom.


Lena Kovačević, foto Irina Duplevskaja

Foto Irina Duplevskaja

Nakon koncerta u martu očekuju ih nastupi u čuvenom Scharoun Theater Wolfsburg kao i dvorcu Bikeburg. Na repertoaru su hitovi filmske muzike, pesme od pop dive Lare Fabian, numere na francuskom, italijanskom, engleskom i srpskom jeziku kao i Leninini hitovi – “Ti si moj bol” i “Cafe”, koje su posebno aranžirane zahvaljujući simfonijskom orkestru.

Za Leninim nastupima vlada veliko interesovanje publike u zemlji i regionu. Lena je nedavno održala koncert u Narodnom pozorištu u Nišu koji je bio –nedeljama unapred rasprodat.Nedavno se Lena oprobala i kao glumica u pratećoj ulozi filma njenog oca Dušana Kovačevića – “Nije loše biti čovek” (2021), za koji je muziku komponovao Momčilo Bajagić Bajaga, a ona je otpevala duet “Lepe laži” sa glumcem Gordanom Kičićem.

U filmu su joj partneri bili – Vojin Ćetković, Branka Katić, Andrija Milošević, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Milan Lane Gutović, Mira Banjac i drugi.

Foto Irina Duplevskaja


Foto Irina DuplevskajaFoto Irina Duplevskaja

Zanimljivo da je Lena Kovačević nastupala na solo koncertima ili manifestacijama u Beogradu na mnogim neobičnim i zanimljivim prostorima u Beogradu – Sava centar, Botanička bašta (festival “Wine Garden”, 2019), hotel Hayatt, klub Buddha bar, Trg republike (BELEF 2021), Trg Nikole Pašića (Beogradska zima – manifestacija), Zvezdara teatar, Plato kod Hrama Svetog Save (“Božićno seoce”), Narodni muzej Srbije – Atrijum, i mnogim drugim mestima, posebno po Srbiji.

Posle njenih albuma “Dobar dan za pevanje” (2009), “San” (2013) i “Džezeri” (2015), očekuje se konačno i četvrti studijski materijal, odakle su uveliko poznati singlovi sa spotovima, gde je saradjivala sa raznim kolegama kao što su Marko Louis (duet “Kraj”), Ivanom Peters (“Udahni”), Angelinom (“Tako lako”).

Takodje, Lena je skoro obradila čuveni hit pop grupe „Zana“ – „Vejte snegovi“, i naravno snimila atraktivan video spot.
Vejte snegovi, foto Dragan Jereminov

Foto: Dragan Jereminov

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here