Legendarni bend Talking Heads ponovo na okupu nakon više od 20 godina

0
Reklama

Legendarni bend Talking Heads ponovo će se okupiti nakon više od 20 godina, tačnije od njihovog primanja u Rock & Roll Hall of Fame 2002. godine.

Dejvid Birn, Tina Vejmut, Kris Franc i Džeri Harison okupiće se za Q&A uživo i tako će proslaviti 40 godina od nastanka njihovog koncertnog filma “Stop Making Sense”.

Događaj Q&A će se održati 11. septembra u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, gde će se prikazati i film “Stop Making Sense”, piše Index.hr.

Vodiće ga reditelj Spajk Li, zaslužan i za koncertni film Dejvidovog izvođenja “American Utopia” na Brodveju.

Događaj će se takođe prenositi i u odabranim IMAX bioskopima u svetu, a nakon premijere na festivalu će restaurirani film biti prikazan u drugim bioskopima širom sveta 22. septembra.

Svi obožavaoci će uz film moći da kupe i novo deluks izdanje saundtreka filma, koje uključuje kompletnu set listu filma kao i dve neobjavljene pesme. Takođe će sadržati beleške svih članova benda.

Bend Talking Heads raspao se 1991. godine, a članovi su od tada imali komplikovan odnos.

Okupili su se tokom ulaska u Kuću slavnih 2002. godine, ali se Dejvid Birn uvek protivio ponovnom okupljanju.

Razlog je bio taj što je smatrao da bi to „verovatno bio veliki broj koraka unazad“.

„Mislim da, ukratko, mogu reći da smo se mi okupili više kao prijatelji nego kao muzičari. Bio je to zapravo zajednički muzički ukus. A onda postepeno, kako starite, rastete i istražujete, vaš muzički ukus počinje da se menja. Onda je to što smo radili sve više postajao posao, nismo se više družili celo vreme, tako da smo se na kraju jednostavno udaljili“, rekao je prošle godine za Wired.

Drugi članovi benda, pogotovo Kris i Tina, kritikovali su postupke svog bivšeg kolege, a tvrde kako je često znao da bude neugodan za saradnju.

Njih dvoje ujedno su i u braku, a zajedno su osnovali i grupu Tom Tom Club.

Početkom devedesetih su obnovili grupu uz Džerija Harisona i objavili album kao bend The Heads.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here