Legendarne “Mućke” – trebalo je da dobiju američki rimejk, ali taj projekat ipak nije zaživeo

0
Reklama

Prema mišljenju mnogih, jedan od najboljih britanskih sitkoma svih vremena – legendarne “Mućke” – trebalo je da dobiju američki rimejk, ali taj projekat ipak nije zaživio.

Od nedavno se, međutim, na internetu može naći snimak pilot epizode koji je pobrao niz negativnih kritika internet zajednice, piše Euronews Srbija.

Delboj i Rodni, koje su u originalnoj verziji igrali ser Dejvid Džejson i Nikolas Lindherst, u američkoj su povereni glumcima Džinu Legvizamu i Dastiju Ibari, dok je deku (u originalnu ga je igrao Lenard Pirs) trebalo da glumi legendarni Kristofer Lojd, zvezda “Povratka u budućnost”.

Pilot je nosio naziv “King of Van Nuys” odnosno “Kralj Van Najsa” i sniman je čak dva puta za ABC mrežu, a iako su scenario pisali autori čuvenih “Stažista” (Scrubs), nisu uspeli da dobiju podršku za snimanje kompletne serije.

Vredi napomenuti da ni Dejvid Džejson nije verovao u ovaj projekat.

U Americi rade briljantnu komediju, ali ne vidim da mogu da donesu ‘Mućke’. Mislim da to neće putovati ‘preko bare’”, izjavio je tada Džejson za Mirror.

Glumac je smatrao da je priča suviše specifična i da ne bi dobro prošla na drugom podneblju.

Možda bi i funkcionisalo, ali biste morali toliko da je promijenite da biste je amerikanizovali, da biste mogli da izgubite cio koncept. Jezik bi morao mnogo da se promeni, kao i delovi priče. ‘Mućke’ su toliko londonske i britanske u svom humoru”, rekao je Džejson.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here