Laki komad o smešnom i gnusnom: „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“ premijerno 23. aprila u SNP-u

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Za samo četiri dana, u petak 23. aprila u 20 sati, biće premijerno izvedena predstava „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“, reditelja Ivana Cerovića, na Kamernoj sceni.

Zločin, kazna, savest, pristajanje i nepristajanje na zločin, podela odgovornosti teme su komada koji su svom pod naslovu ima naziv „Laki komad o smešnom i gnusom“, a koji je dramaturški oblikovao Božidar Knežević. Ogled o mračnoj strani ljudske prirode, na scenu će izneti Nebojša Savić, Ljubiša Milišić i Sanja Mikitišin.

Gnusno kao tema priče, kao način na koji su se neke stvari radile na jednom nivou, i na drugom nivou kao kontrapunkt – lakoća, lakoća igranja, lakoća prihvatanja zločina, lakoća zaborava zločina onih koji su činili iste te zločine. Svaki dobar tekst u sebi mora da ima paradoks. Veći paradoks od smešnog i gnusnog teško da možemo naći i tu dobijamo svu licemernost ljudi koji su učestvovali u zločinima”, ističe reditelj Ivan Cerović i dodaje:

„Mi želimo da postignemo katarzičan efekat. Naravno, cela predstava se polako otvara. Na početku je to odnos jednog limara i snimatelja i tek se kasnije, tokom predstave, otkrivaju detalji i dolazi se do takozvanog krešenda. Predstava u sebi ima primese atmsofere iz filmova Dejvida Linča, začudnosti, bizarnosti, komičnih elemenata“.

Nakon premijere predstave „Deobe“ reditelja Juga Radivojevića, „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“ obogatiće repertoar najstarijeg srpskog teatra. Naredna premijera biće u maju, „Višnjik“, Radoslava Milenkovića, dok su u toku probe predstave „Golmanov strah od penala“, rediteljke Ane Đorđević.

.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket