KURT VILE NA ARSENAL FESTU 09

0
Reklama

Izvor: Arsenal Fest

Fotografija: Aleksander Jason

Kultni američki indi-rok muzičar Kurt Vajl (Vile) sa svojim pratećim bendom The Violators nastupiće prvi put u Srbiji 22. juna na Main Stage-u Arsenal Festa 09 u Kragujevcu!

(Satnica eventa je okvirna i podložna promenama)

Nekadašnji suosnivač i kratkotrajni član benda The War On Drugs, Kurt Vile se otisnuo u solo vode debi albumom „Constant Hitmaker“ (2008), da bi u narednoj deceniji postao jedan od najzanimljivijih svetskih rok frontmena, gitarista i autora.

Uz podršku benda the Violators, Vajl je narednim izdanjima „God Is Saying This to You…“ i „Childish Prodigy“ (2009), „Smoke Ring For My Halo“ (2011), „Wakin on a Pretty Daze“ (2013) i „b’lieve I’m goin down“ (2015) ponudio moćan katalog pesama, živahnih i ekstatičnih, osunčanih i reflektivnih, prožetih maštovitim gitarskim poigravanjem, koje bi zvučale sjajno i pre 30, a biće sjajne i za 30 godina.

Sa Australijankom Courtney Barnett objavljuje zajednički “Lotta Sea Lice”, koji po mnogima biva jedan od najboljih albuma 2017. godine, a njegov značaj na muzičkoj sceni pokazuje i nastup ispred legendarnog Nila Janga pred 90.000 posetilaca na festivalu u Kvebeku. Konačno jesenas stiže sedmi album „Bottle It In“, koji je visoko rangiran na listama najboljih albuma u časopisa kakvi su Rolling Stone, NME…

U trenutku kad se priprema za novi niz nastupa, među kojima je i Arsenal 22. juna, Kurt je upravo objavio novi singl “Timing Is Everything (And I’m Falling Behind)” za Amazon Music. Pesma je iskren snimak Kurt Vile-a i the Violators „kod kuće“‘.

„Volimo kad smo ovako svedeni, a odzvanja i zvučimo što je ‘življe’ moguće. Snimak je bio jedan od mnogih koji su konkurisali za mesto na novom albumu, ali umesto toga krećemo ovako da ih otkrivamo“, kaže Kurt.

https://web.facebook.com/events/2296931370551084/

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here