KULTURA NA ČEKANJU (VOL. 8): PONOVO NE RADI BIOSKOP

NEMA PROJEKCIJA NI U BEOGRADU NI U NOVOM SADU

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Novi singl i spot Maje Louis – “Majo, probudi se” – novo izdanje muzičarke

Žanrovska mešavina – rock, hip-hop, funk, soul Muzičarka Maja Stojanović Louis iz Beograda danas je objavila novu pesmu i spot...

Francusko – srpski susreti od danas (30.11.) na 26. Festivalu Autorskog filma

Program se održava u potpunosti onlajn zbog pandemije Ovogodišnji program „Randevu“ kao Francusko-srpski filmski susreti u okviru 26. Festivala Autorskog filma počeli su...

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju...

NEMA PROJEKCIJA NI U BEOGRADU NI U NOVOM SADU

VEOMA je teško i krajnje nezahvalno biti novinar u kulturi tokom pandemije koja je buknula poput eksplozije poslednjih nedelja, jer onda radimo dupli posao: prvo najavimo događaje iz umetnosti – koncerte, festivale, filmove u bioskopima, ili predstave na stadionu Tašmajdan, i onda isto tako moramo i sve to odjaviti kad su projekti otkazani ili odloženi.

Poslednji primer je situacija nimalo lagodna – tekst o novom festivalu Frejm u Novom Sadu je bio spreman da se objavi, jer je reč o multimedijalnoj platformi i zanimljivoj manifestaciji na nivou Cinema City, koji obuhvata filmske projekcije na otvorenom, koncerte domaćih i regionalnih izvođača vikendom, ali i predavanja i predstavljanja video art produkcije i skulptura. Frejm je bio planiran da počne večeras, petak, 10. jul u 21.00h u Novom Sadu, projekcijom filma “Otac” Srdana Golubovića.

Za prvu sedmicu određeno je 12 zanimljivih ostvarenja na gigantskom bioskopskom platnu, a o njima ćemo detaljnije kada se bude realizovala ova priča.
Do tada pogledajte impresivan spisak naslova koje ćemo za sada propustiti.


Naravno, sada je sve odloženo, a evo i zvaničnog saopštenja iz organizacije:

Usled epidemiološke situacije u gradu i zemlji odlažemo otvaranje letnjeg bioskopa Frejm.

Zdravlje svih nas mora da ostane imperativ.

Detalje o novom datumu otvaranja bioskopa objavljivaćemo na našim društvenim mrežama.

Ostanite u toku i čuvajte se.

I, naravno, dok se ne raširi veliko platno u kampusu Univerziteta, ne prestajte da gledajte filmove.


Osim Novog Sada, i Beograd neće uspeti da zadrži gledaoce kada je reč o bioskopima. Tek što su krenuli da rade nove scene na otvorenom o čemu smo opširno pisali – Drive in na Adi i od juče 09.07. je bio u planu BIG Rakovica – Cine Grand, zbog odluke da se ne sme nalaziti više od 10 osoba na jednom prostoru, obustavljaju se projekcije i ovde u neodređenom periodu. A taman se ljudi tako lako i brzo naviknu na lepo, pravi spektakl. Ulaznice su za oba bioskopa besplatne.

Ipak, stiglo je obaveštenje iz Cine Grand Rakovica:

Dragi posetioci, bioskop na otvorenom se odlaže!

U skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije, odlučili smo da trenutno odložimo ovu manifestaciju.

Pratite nas i dalje za više informacija o budućim aktuelnostima u našem centru i za nove termine našeg bioskopa na otvorenom.

Brinimo o svom zdravlju i zdravlju bližnjih.


Divan intimni prostor za prave ljubitelje sedme umetnosti evropskih snažnih naslova van holivudskih klišea i blokbastera jeste Art bioskop Kolarac, koji je uspeo jedini da radi dobar deo perioda posle navodnog ublažavanja pandemije i prestanka vanrednog stanja. Otvorena je Terasa bioskopa, a usled kiše filmovi su prikazivani i u standardnoj sali. Filmski program smo objavljivali na našim stranicama na nedeljnom nivou, i sada smo se spremili da učinimo isto, kad ono, dočekala nas je poruka na Facebook stranici Art bioskopa Kolarac:

Dragi naši,

Od sutra, 8. jula bioskop na terasi neće raditi, do daljnjeg.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Obaveštavaćemo vas o ponovnom početku rada.

Čuvajte se :).

Vaš Art bioskop Kolarac


Ne možete biti ni ravnodušni kada vidite filmski program na Kolarcu koji je do juče bio pred nama, a sada ga više nema do okončanja situacije sa Covid 19.
Posle muzičkog dokumentarca o grupi Oasis Liam Galagher: Kao što je bilo (2019), 6. i 7. jula, evo šta će nas čekati, nadamo se ponovo:

08. i 09.07. VITA I VIRDŽINIJA
10. i 11.07. GOGEN, PUTOVANJE NA TAHITI (Vincent Cassel)
12.07. OTAC Režija: Srdan Golubović


Čekamo dalje …

Barem bioskopi da ponovo prorade normalno.

Ivan Makragić
OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Francusko – srpski susreti od danas (30.11.) na 26. Festivalu Autorskog filma

Program se održava u potpunosti onlajn zbog pandemije Ovogodišnji program „Randevu“ kao Francusko-srpski filmski susreti u okviru 26. Festivala Autorskog filma počeli su...

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju “European Shooting Stars” predstaviće 10...

Popularni muzičari aukcijama pomažu industriju zabave u Velikoj Britaniji

Opasna kriza ipak nailazi na višestruku pomoć LONDON, 29. novembra - Erik Klepton, Nik Kejv, Lijam Galager, Nil Rodžers, Mark Nofler, neki su od slavnih...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!