Kritike na račun Ukrajine koštale Rodžera Votersa koncerata u Poljskoj: Biće persona non grata

0
Reklama

Suosnivač Pink Flojda Rodžer Voters otkazao je koncerte planirane u Poljskoj zbog besa tamošnje javnosti nakon njegovog nedavno izrečenog stava o ratu Rusije protiv Ukrajine, javili su poljski mediji u subotu, piše Gardijan.

Voters je početkom ovog meseca napisao otvoreno pismo prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj u kojem je okrivio “ekstremne nacionaliste” u Ukrajini što su “postavili njenu zemlju na put ovog katastrofalnog rata”.

Ovaj 79-godišnjak je takođe kritikovao Zapad zbog snabdjevanja Ukrajine oružjem, posebno okrivljujući Vašington.

Voters je takođe osudio NATO, optužujući ga da provocira Rusiju.

Zvaničnik “Tauron Arene” u Krakovu, gde je muzičar trebalo da održi dva koncerta u aprilu 2023, rekao je da oni neće biti realizovani.

Menadžer Rodžera Votersa odlučio je da se povuče – bez navođenja razloga“, rekao je Lukaš Pitko iz “Tauron Arene” u komentarima koje su preneli poljski mediji.

Na sajtu Votersa, u okviru najavljene turneje, nisu navedeni koncerti u Krakovu koji su prethodno bili zakazani za 21. i 22. april.

Očekuje se da će gradski odbornici u Krakovu sledeće nedjlje glasati o predlogu da se Voters imenuje personom non grata, izražavajući „ogorčenje“ zbog stava muzičara o ratu u Ukrajini.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here