Kritike Džonijevog albuma: Štulić dosledan sebi – više voli Himza Polovinu nego Lajbah

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Kritike „novogodišnjeg poklona“ Branimira Džonija Štulića, duplog albuma „Splet“ su potpuno promašene. Džoni je novim albumom dokazao da je dosledan sebi jer više voli Himza Polovinu nego Lajbah, smatra Muharem Bazdulj.

Poslednjeg dana prošle godine, Branimir Džoni Štulić je, umesto novogodišnje čestitke svim obožavaocima širom bivše SFRJ, na svom Jutjub kanalu objavio novi, dupli album „Splet“ sa 28 kompozicija.

Vest je širom „regiona“ dočekana sa oduševljenjem, da bi posle nekoliko dana usledilo otrežnjenje od novogodišnjeg mamurluka. Usledile su kritike na račun legende jugoslovesnkog roka, od onih čisto tehničke priredbe da je zvuk „gori nego na demo snimcima“ do toga da sve što radi poslednjih godina nije ni bleda senka onoga što je uradio sa Azrom.

Kritike iz promašene pozicije

Pisac, novinar i prevodilac Muharem Bazdulj kaže za Sputnjik da mu se dopada „Splet“ i dodaje da je Štulićev fan koji ne može biti objektivan prema njegovom radu.

Kao što mi se dopada svaki film Vudija Alena ili svaka knjiga Pola Ostera, ja i u novom Džonijevom albumu nalazim mnoge stvari koje su fanovske. Na novom albumu nema novosti i iznenađenja ali opet ima tu nekih bljeskova kakve prethodno nismo videli i meni se sviđa na nivou nadopunjavanja nečega što smo prethodno videli“, ističe Bazdulj.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Izašao novi singl i spot benda Sink za pesmu “Nemam odgovore”

Izašao je novi sing i spot benda Sink za novu pesmu “Nemam odgovore”! Spot prati mladog ratnika koji dolazi...
Reklama
musicpocket