Kraj još jednog omiljenog festivala: Ferragosto JAM pleše zadnji put 2023.

0
Reklama

Ferragosto JAM, omiljeni festival koncertne publike koji godinama udiše život letnjoj sezoni Orahovice, svoje će poslednje izdanje imati od 3. do 5. avgusta iduće godine, prema pisanju muzičkog sajta, www.muzika.hr

Nakon brojnih odlaganja, ekipa iz Ferragosta najavila je poslednji ples i odlazak s velikim, šarenim praskom punim šljokica i konfeta.

Gašenje je najavio i Seasplash na Martinskoj, a već se letos ugasio šibenski Regius pa se nadamo da to neće postati trend.

Teško je govoriti o Ferragostu, a ne spomenuti atmosferu koja ga upotpunjava. Ferragosto je kroz svojih 12 godina postojanja na lokaciji tik uz Orahovačko jezero imao nekoliko situacija koje bi rasterale ekipu i s najvećih pa čak i međunarodnih festivala, ali na ovom festivalu to nije slučaj. Ovaj festival je nakon jakih nevremena i nestanaka struje ostao čvrsto stajati na nogama i zabavljati se kao da se ništa ne događa. Festival je to na kojem se ekipa od prvog do zadnjeg dana ponaša kao rasplesana porodica. Ako je ikad bilo upitno, više ne bi trebalo biti, Ferragosto je festival koji bi se trebao naći na popisu svakog festival-goera.

Ovom festivalu kojem je misija promicati mlade autore te generalno podupreti domaću muzičku scenu, lineup se bazira na više od 40 domaćih, odnosno regionalnih izvođača.

S obzirom na, nažalost, tužnu posebnost idućeg izdanja festivala, ekipa iz organizacije je najavila neka svima poznata, ali i neka novoafirmirana imena koja će nastupiti na festivalu koji je započeo kao druženje prijatelja uz roštilj i improvizovanu pozornicu. Od najavljenih imena, prvi po redu su Porto Morto, pozitivno iznenađenje muzičke scene koji kroz godine svog delovanja nastavljaju biti žanrovski nedefinirani. Uz Porto, nastupit će i Dunja Ercegović, kroz svoj projekt Bad DaughterM.O.R.T. koji se na scenu s novom s cenom vraćaju nakon 3 godine i genijalno vulgarni Krankšvester.

Uz Švestere i ekipu, na oproštajnom Ferragostu nastupiće i Six Pack, Mašinko, ABOP, ROLO, Chui (svira Berlin), Hiljson Mandela i Bore Balboa.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here