Kragujevački bend DARKSHINES se vraćaju singlom i spotom “Zaboravi me”

0
Reklama

Kultni kragujevački bend Darkshines, posle višegodišnje diskografske pauze, vraća se na scenu singlom i spotom „Zaboravi me“, najavljujući, na taj način, treći album „Predaj se“. Ovo izdanje, sa 10 pesama, objaviće u martu 2022. promoterska kuća Long Play.

Period pandemije Darkshines su iskoristili da rade na novom materijalu. Alfa i omega benda, gitarista Branislav Blagojević, alias Boža Friedman, koji je komponovao pesmu „Zaboravi me“, a tekst uradio zajedno sa pevačicom Dušicom Đurđević, kaže da uopšte nisu imali dilemu kojom numerom bi trebalo da se vrate posle pauze:

„Zaboravi me’ je hit u svakom smislu te reči. Prava A1 stvar. Krasi je ono po čemu je Darkshines prepoznatljiv. Melodična, energična, sofisticirana, produkcijski savršena Kažu da dobitnu kombinaciju ne treba menjati, tako da je i ovaj put ekipa u sastavu Ivan Ilić – audio i Ralle Petrović – video, odradila vrhunski posao“.

Đurđevićeva se nadovezuje, ističući da su primeri iz svakodnevnog života, a delom i iz ličnog iskustva, bili inspiracija za ovu numeru koju, aranžmanski, potpisuje ceo bend:

„To je melodična pesma tvrđeg zvuka, čije strofe sa kulminacijom u refrenu čine zatvorenu ljubavnu priču o emotivno iskorišćenoj devojci, i njenom saznanju da je druga u životu već zauzetog muškarca, koji je vešto obmanjuje.  Njena ljubav, tuga, razočaranje, očaj i pad u trenutku suočavanja sa istinom pretvoriće se u bes, te će ona svojim odlučnim ‘Zaboravi me’ prekinuti svaki kontakt sa sada već bivšim voljenim. Mislim da je svako od nas bar jednom u životu doživeo nešto slično. Pad nije poraz, već samo sabiranje naših unutrašnjih snaga, kako bismo se podigli i nastavili da hodamo dalje kroz život“. 

Uz Božu i Dušicu, aktuelnu Darkshines postavu čine Ivan Ilić (gitara), Ratko Petrović (bas gitara) i Vladimir Lazarević (bubnjevi). Bend je nastao još 2003. godine. Do sada su objavili albume „Where“ (2005) i „Love is never ending“ (2012), kao i DVD „Live in Kragujevac“ (2010).  U kasnijoj fazi okrenuli su se pesmana na srpskom jeziku. Veliku pažnju privukao je maksi singl sa obradom hita Olivera Mandića „Pitaju me, pitaju“, i autorskom numerom  „Šta je to bilo s nama“. Darkshines se pojavljuju i na kompilaciji „Vreme brutalnih dobronamernika“, pesnika Milana B. Popovića, gde su, na njegov tekst, snimili pesmu „Umiriti dan“. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here