Konstrakta i Magnifico pružili su muzički pečat novom filmu Dragana Bjelogrlića – „Čuvari formule“

Muzika za projekat sa svetskom premijerom 4. avgusta na festivalu u Lokarnu

0
Reklama

Muzika za projekat sa svetskom premijerom 4. avgusta na festivalu u Lokarnu

BEOGRAD, 2. avgusta: Specijalno za novi film Dragana Bjelogrlića – „Čuvari formule“, kreativnu muzičku sinergiju ujedinili su Ana Đurić Konstrakta i Robert Pešut Magnifico koji zajednički potpisuju pesmu „Put“.

Ova numera posebno je snimljena za potrebe filma, i publika će premijerno moći da je čuje na festivalima u Lokarnu (Švajcarska) i Sarajevu (BiH), gde je ovaj film selektovan u okviru glavnih programa festivala.  

„To je bila Bjelina ideja, da spoji Manjifika i mene za završnu pesmu na filmu. Zahvlana sam mu na toj prilici da radim sa Manjifikom. Pesma izlazi iz pop forme i podređena je filmu, ali ima neku svoju samostalnost. Inače ne slušam pesme koje pevam, ali ova mi je na listi”, izjavila je ovim povodom popularna Konstrakta.
Muzička numera „Put“ na pravi način je inspirisana istinitom pričom o akcidentu u Vinči 1958. godine i ljudskim sudbinama koje su dočarane u ovoj filmskoj priči rađenoj po bestseleru „Slučaj Vinča“ (Laguna, 2017) pisca i lekara Gorana Milašinovića.

U glavnim ulogama će publika gledati Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara.

Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

MAGNIFICO
Ovu jedinstvenu priču kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića kao koscenariste. Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.


Iza ovog originalnog projekta stoje producentske kuće „Cobra Film“ Dragana i Gorana Bjelogrlića i „United Media“, kompaniju koja drži televizije N1 i Nova, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.


Film „Čuvari formule“će imati svetsku premijeru na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala u Lokarnu u petak, 4. avgusta, a nakon toga će biti prikazan 15. avgusta u okviru glavnog programa 29. Sarajevo Film Festivala.

Radivoje Raša Bukvić, Dragan Bjelogrlić i Predrag Miki Manojlović su nedavno glumački saradjivali na filmu „Trag divljači“ (2022) debitanta Nenada Pavlovića, sina slavnog književnika i režisera Živojina Žike Pavlovića.
Konstrakta Foto: Nebojša BabićReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here