Konferencija i showcase festival SHIP: Otvoren poziv za muzičare

0
Reklama

Kancelarija za izvoz muzike Hrvatska (We Move Music Croatia) pre nekoliko nedelja najavio konferenciju i showcase festival SHIP koji će se ove godine po prvi put održati u Šibeniku, a sada je otvoren i poziv za muzičare. Predstavljena je službena stranica SHIP-a na kojoj se za nastup mogu prijaviti svi zainteresovani muzičari koji svoj rad žele predstaviti evropskoj, ali i svetskoj sceni.

Pozornica prvog izdanja showcase festivala SHIP sjajna je prilika muzičarima svih žanrova da se njihova muzika daleko čuje. Tokom konferencije, ali i samoga festivala, Šibenik će biti domaćin profesionalcima iz muzičke industrije koji su važan faktor brojnih festivala, klubova i medija delom Evrope i sveta. Upravo oni su odskočna daska izvođačima koji imaju ambicije svoj rad nastaviti graditi na internacionalnoj razini te širiti publiku u kojem god smeru žele. Prijave su otvorene za domaće i strane izvođače od 3. marta do 30. aprila, nakon čega će organizatori objaviti ko će kraj leta dočekati na jednim od najlepših pozornica na našoj obali. 


Osim samog showcase festivala, važan deo SHIP-a je konferencija, na kojoj će svi imati priliku upoznati se s kolegama iz svih delova sveta. Kako funkcioniše muzička industrija u njihovoj državi, kako se probiti na njihovo tržište, što su prednosti, a što mane njihove scene – na sva ta pitanja direktan odgovor će moći dobiti svi posetioci SHIP-a. 

Kako zvuči budućnost muzike, ko se sve sprema s malih doći na velike svetske pozornice i u kojem smeru ide čitava muzička industrija, saznaćemo od 14. do 17. septembra ove godine u Šibeniku. Tokom dana održaće se konferencijski deo festivala, dok će u popodnevnim i večernjim satima svi zainteresovani uživati u brojnim koncertima nadolazećih domaćih i međunarodnih muzičkih nada.


Cilj SHIP-a je prezentovati hrvatsku muzičku scenu, kao i samu lokaciju održavanja festivala muzičkim profesionalcima sa svih strana sveta te postati platformom za umrežavanje po uzoru na brojne showcase festivale delom Evrope i sveta. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here