Konferencija i muzički festival “Indirekt Showcase” od 12. do 14. novembra u Domu omladine Beograda

Ako gledamo u brojkama: 3 dana, 3 sale, 3 konferencije, 18 koncerata

0
ReklamaAko gledamo u brojkama: 3 dana, 3 sale, 3 konferencije, 18 koncerataBEOGRAD, 10. novembra: Muzička međunarodna konferencija i festival “Indirekt Showcase” biće organizovani prvi put na jednom mestu, 12, 13. i 14. novembra u Domu Omladine Beograda (DOB).


Trodnevna manifestacija će prirediti 18 koncerata i tri konferencije u sva tri prostora DOB-a: Velika sala, “Amerikana” i Klub DOB.

Ulaz na konferencijski program je besplatan, dok se karte plaćaju za koncerte.


Prethodno izdanje je realizovano u oktobru 2019. godine na više lokacija po Beogradu, a sledeća edicija 2020. nije izvedena zbog pandemije.

Tada su nastupali mnogi bendovi i solo muzičari kao što su sveža dobitnica nagrade “Milan Mladenović” – Ana Ćurčin sa grupom “Ana & the Changes”, Kristina Jovanović Kika sa svojim KIKA bendom, Jelena Andonović, rok bend veterana „S.T.R.A.H.”, i mnogi drugi.
“Indirekt Showcase” festival zasnovan je na kombinaciji koncertnih nastupa koji uključuju i već istaknute, ali i nove nade umetnika i bendova koji stasavaju, sa tribinama i diskusijama na temu muzičke industrije, trendova u marketingu, što je dobar način za razmenu iskustava, kontakata za dalju karijeru muzičara.

Na repertoaru će biti 18 nastupa pretežno alternativnih domaćih i regionalnih rok grupa, a u petak, 12. novembra, program otvara konferencija u Velikoj sali, gde su učesnici uglavnom predstavnici diskografskih kuća.

Tako će biti uključena izdavaštva – “Moonlee Records” (Ljubljana), “ШАБЛОН” (Subotica), “Zdravo Mladi” (Skoplje), i kuće iz Beograda – “Pop Depression”, “Krava 22”, “MUZZIK Radio & Web platforma”.
Moderator će biti istaknuti izdavač Nikola Jovanović, ispred diskografske kompanije “Kontra Right”.

U sve tri sale DOB-a biće održani koncerti šest bendova – “Yan Dusk & hari kvoter”, “Balans”, “Neprijatno mi je”, “Klinika Denisa Kataneca”, “KUKLA” i “Klotljudi”.


Ana Avramov
Hrvatski alternativni bend „Klinika Denisa Kataneca

Subota, 13. novembar rezervisana je za još jednu muzičku konferenciju, kao i za nastupe sledećih šest grupa i muzičara – “Radnik”, “ŽEN”, Ana Avramov, “Koala Voice”, “YusYus”, i “Trobecove krušne peći”.


Treći i poslednji dan 14.11. ima identičan koncept, odnosno – nakon jedne konferencije slede koncerti.

Konferencija će nositi naziv “Vizuelna autentičnost” na kojoj će govoriti: Hani Domazet, rediteljka, Sara Valenci – dizajnerka i stilistkinja (Ljubljana) i Aleksandar Mijailović – dizajner i kreator vizuelnog identiteta festivala “Indirekt”.
Moderator ovog susreta i panela biće Milan Stevanović ispred benda “Klotljudi”.

Šest koncerata u tri sale za finalno veče će održati sastavi – “Azza & kapale”, “21 Vek”, “Lenhart Tapes Orchestra”, “Presing”, “Cactus Fields” i “Gazorpazorp”.Srpski alternativni sastav „Gazorpazorp
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here