KONCERTNI PROGRAM U BEOGRADU DANAS – ČETVRTAK, 18.07.2019.

0
Reklama

MAJA, DI LUNA, EKV TRIBUTE 


1) 
Bitef Art Caffe – Summer stage, Kalemegdan, Teniski tereni, 22.00h: DI LUNA Na letnjoj sceni Bitef Art Cafea čuveni blues rock band DI LUNA proslaviće 30 godina svog postajanja. To je ujedno i proslava 40 godina javnih nastupa Dragana Markovića Mareta i početka bluza i bluz scene na ovim prostorima koji se desio 1979. sa Bluz Kvintetom. Godine 1983. osniva Point Blank i snimaju prvu bluz ploču u Jugoslaviji.
Di Luna Blues Band osniva 1989. godine sa Saletom Ranđelovićem Ranđom sa idejom da kroz žive nastupe podele radost muziciranja i ljubav prema bluzu.
Za ovih 30 godina bend je imao nekoliko hiljada nastupa, učestvovao je na mnogo džez i bluz festivala (Belgrade Beer Fest, Exit Festival, Nisville Jazz Festival, Enter Festival, Summertime Jazz Festival, Voxstock, Valjevo Jazz Festival, Sabac Jazz Festival, North City, Marsoni Blues Fest, FIAT, Blues Summit Podgorica…), deleći često večeri sa najvećim svetskim zvezdama džeza i bluza (Ten Years After, Diane Schuur, Benny Golson, Art Farmer, Mick Taylor, Joe Zawinul…). Na spektakularnom jubilarnom koncertu na letnjoj sceni BitefArtCafea, učestvovaće mnogobrojni muzičari koji su deo velike familije Di Luna Blues Band-a.2) Muzička kuća METROPOLIS, 21.00h: MAJA CVETKOVIĆ kao DJ 

Publika koja voli lik i delo Maje Cvetković i njenog benda E-PLAY uživaće večeras u njenom muzičkom izboru, jer je upravo ona vaš DJ ove noći. Nakon kraće pauze Maja je ponovo u Metropolisu da pušta muziku bendova koje veoma voli i ceni na muzičkom sazrevanju. Već sutra uveče (petak, 19.07.) E-PLAY svira na Beer Garden manifestaciji na Makiškoj strani Ade Ciganlije, gde će veče i binu deliti sa grupama Obojeni program i Straight Mickey & the Boys.


3) Ada Ciganlija, Beer Garden, 21.00h:EKV Tribute Night

Veče muzike EKV-a na Beer Gardenukao podsećanje na muzičke velikane koji nisu više sa nama. Istina, ima više grupa koji slave EKV, možda je to postao trend, pomalo preterivanje, ali verovatno postoji potreba za tim!
Njihova muzika i dalje živi među nama. Gotovo da ne prođe dan da ne čujemo neku pesmu legendarnog sastava Ekatarina Velika. U njihovu čast, na samom početku makiške strane Ade Ciganlije, u našoj lepoj šumskoj i pivskoj oazi, sviraće:
Zoran Mladenović – gitara i vokal
Marko Eror – bas gitara
Branko Ilinčić – klavijatura
Nikola Rajović – bubnjevi

Zanimljive i inspirativne live verzije pesama slušaju se ove noći: “Oči boje meda”, “Ti si sav moj bol”, “Krug”, “Ona se budi”, “Srce”, “Par godina za nas”, “Novac u rukama”, “Radostan dan”, “Ljudi iz gradova”, “Aut”, “Tatoo”, “Anestezija”, “Iznad grada” … i mnoge druge.

4) Bluz i Pivo, Cetinjska 15. 21.00h:TRUBAMAMA 
Beogradska Rhythm, Blues & Funk četvorka, Trubamama, nastupiće tradicionalno u klubu “Bluz I Pivo“, sa svojim plesnim pesmama iz rhythm and blues & funk tradicije.Trubamama sa energičnim i izvrsnim ženskim vokalom, redovno gruvom uvodi publiku u muzičku ekstazu.
Sastav čine:
Jasna Vasić – vokal
Darko Golić – bas gitara
Aleksandar Vujošević – bubanj
Velja Radenkovic – gitara 

Izvor: Ivan Makragić

Fotografije: Promo

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here