Koncerti za vikend u Beogradu i Novom Sadu (03.03.-05.03.): Vampiri, Bjesovi, KKN

Brojčano slabija ponuda ove sedmice

0
Reklama

Brojčano slabija ponuda ove sedmice


BEOGRAD – NOVI SAD, 3. marta – Domaće grupe “Vampiri”, “Bjesovi”, “Kanda, Kodža i Nebojša” (KKN) i drugi sastavi, održaće koncerte večeras i sutra u Beogradu i Novom Sadu.

Veliki beogradski koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) biće realizovan večeras, 3. marta u 21 čas u Domu omladine Beograda – sala “Amerikana”, a nastup je pre nekoliko dana – rasprodat.

Na nastupu u Domu omladine KKN će promovisati novi album „Beton“ u izdanju dislografske kuće “Mascom Records”, koji prema ocenama muzičke kritike predstavlja jedan od najboljih u njihovoj diskografiji.

 Bend je dosegao još jedan kreativan vrhunac u autorskom i sviračkom smislu, samouvereno je preneo svo koncertno iskustvo što novom izdanju daje živost i superiornu energičnost, pišu stručnjaci.

Karijera grupe „Kanda, Kodža i Nebojša“ je u tesnoj vezi sa prostorom Amerikana u Domu omladine, kojoj su se u različitim fazama svog rada uvek vraćali. Izlazak hvaljenog izdanja „Beton“ je prilika da se publika ponovo okupi u ovom prostoru i sa bendom podeli radost jedinstvenog koncertnog ugođaja.FOTO – NEBOJŠA BABIĆBend je krajem januara svojim fanovima predstavio spot za singl „Tu i tamo, tamo, tamo“, koji je snimljen u Zagrebu.

KKN su svirali u Domu kulture Sremska Mitrovica, nedavno u beogradskom klubu Zappa Baza, kao i na manifestaciji “Beogradska zima” – 30.12. 2022. na Platou ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu, kod Ušća, gde su nastupali još – Vlatko Stefanovski, “Kerber” i Kolja.

Bend je za svoje fanove pripremio i posebne pakete karata i izdanja „Beton: karta+LP i karta+CD.

Muzičku podršku u vidu predgrupe da zagreje publiku imaće bend „Crna lista“.

 Pioniri beogradske pank scene okupili su se posle punih 40 godina i pod nazivom „Crna lista“ objavili tri zapažena singla „Ipak bojim se rata“, „Moja borba“ i „Tebi dajem sve“.

Grupu Crna lista listu čine: Vojislav Bešić – gitara/glas (ex Bezobrazno zeleno), Loka – gitara/glas (ex Defektno efektni/Urbana gerila), Aleksandar Đukić – bas gitara/glas (ex TV Moroni) i Relja Obrenović – bubnjevi (ex Petar i zli vuci).

Crna lista_foto Nebojša Babić
Alternativna nezavisna rok grupa “Bolesna Štenad” nastupiće večeras, 03.03. u kultnom rok klubu Fest u Zemunu, a gosti ovog puta će im biti zapažen bend „Majkan“ iz Apatina.


Večeras od 20h u Ustanovi kulture Parobrod prvi beogradski koncert će imati sastav Petar Zorkić Collectiv, osmočlani muzički bend predvođen upravo Petrom Zorkićem.

PetarZ je objavio svoj drugi album „Tête-à-tête“ u novembru 2022. i trenutno sa svojim kolektivom priprema niz koncerata u 2023. godini.

Muzika koju PetarZ izvodi je fuzija fanka, soula, latina, regea, afričkih ritmova i disko muzike.

Na aktuelnom albumu, Petru su gostovale i kolege Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Rhani Krija (Stingov perkusionista), Max Kochetov, Milena Jančurić, Ivan Teofilović, Nenad Paunović.Povodom promocije novog albuma „Letimo“ u izdanju kuće PGP RTS i nakon 30 godina, od objavljivanja albuma „Be-be“, rokabili ili pop grupa „Vampiri“ sutra, 4. marta će nastupiti premijerno u Domu kulture Novi Sad, gde će biti velika igranka, kako obećavaju iz ove ustanove.

Devedesetih godina „Vampriri“ su bili jedan od najpopularnijih bendova, a njihov prepoznatljivi “zvuk šezdesetih” bio je neizbežan na svim žurkama, proslavili su se muzikom za hit filma „Mi nismo anđeli“ (1992) Srđana Dragojevića.

 

Oni su letos 2022. nastupali na Zemun festu, a nedavno i u klubovima u Beogradu – Zappa Baza i Dorćoleta.Pank rok bend „Bjesovi“ prvi put će nastupiti u spomenutom klubu Zappa Baza sutra veče kao presek karijere i celokupnog opusa benda koji traje već 35 godina.

Bend „Bjesovi“ iz Gornjeg Milanovca, osnovani su krajem osamdesetih godina pod nazivom “Bader Majnhof” da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u “Sent Galen”, pa “Čajna Blu” I konačno u “Bjesovi”, i to prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi” Fjodora M. Dostojevskog.


Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i „Bjesovi“.

Do danas izdali su 6 studijskih albuma, a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album.

Inače često nastupaju u prestonici u klubovima kao što su – Subbeerni centar, Fest, Elektropionir, Božidarac, i gotovo su redovni na maniftacijama i festivalima širom zemlje – Beer fest, Exit, Arsenal fest (Kragujevac), ranije i Beer Garden (Ada Ciganlija).


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here