Koncerti za kraj avgusta: Marko Louis, Buč Kesidi, Nikola Vranjković, Vasil Hadžimanov, Ničim izazvan

Finale za predstojeći septembar i početak jesenje sezone

0
ReklamaFinale za predstojeći septembar i početak jesenje sezone


BEOGRAD, 30. avgusta (Tanjug) –  Pop soul muzičar Marko Louis, elektro rok duo “Buč Kesidi”, džez pijanista Vasil Hadžimanov, roker Nikola Vranjković i rege pop grupa “Ničim izazvan” obeležiće svojim koncertima poslednja dva dana avgusta u Beogradu i Srbiji.


    Popularan alternativni “indie” pop rok bend “Buč Kesidi” večeras (ponedeljak, 30.08.) će održati solo koncert na Platou kod Pobednika na Kalemegdanu, u okviru mini ciklusa “Urban Sessions – CEBEF”. Predgrupe će im biti nove nade u savremenoj muzici – Luka Rajić (21.00h) i bend “Fantom” (21.40h), da bi Zoran Zarubica i Luka Racić izašli na scenu od 22.30h.

  Tokom pandemije gitarista Luka i bubnjar Zoran iz Pančeva snimili su koncertni film “Euforija uživo” i imali turneju sa tim ostvarenjem po zemlji, a jedini članovi, obojica pevači u grupi, takođe su realizovali video spot za pesmu “Nedelja ujutru”, objavili album “Euforija” na vinilu i održali jedan onlajn koncert.

 Aktuelni su i zbog prijatnih vesti da su rasprodali tri koncerta u Zagrebu za kraj septembra, a zakazana su još dva, tako da će Luka i Zoran pet puta svirati u velikom dvorištu Akademije likovnih umetnosti u glavnom gradu Hrvatske (24, 25, 26, 28, 29. septembar).


Takođe na Kalemegdanu, gotovo u isto vreme, ali na drugom mestu, večeras će u popularnom klubu BitefArtCafe Summer Stage nastupiti proslavljeni muzičar Vasil Hadžimanov kao deo kolektiva “Sa Yuga”, kojeg čine umetnici iz Makedonije, Srbije i Slovenije. Grupa dokazuje da jazz i balkanska muzika imaju zajedničku osnovu, iz koje prirodno nastaje spektakularna nova muzika.

Ovoga puta odlučili su da njihovo iskustvo i talenat sjedine u ovaj zajednički, veoma poseban sastav: Vasil Hadžimanov (klavijature), Jure Pukl (saksofon), Oliver Josifovski (bas) i Aleksandar Petrov (bubnjevi i tapan).


  Kao deo ciklusa “Urban Sessions” sutra, 31.08. će isto kod Pobednika nastupiti etno soul pop muzičar Marko Louis, sin čuvenog Ljubiše Stojanovića Louisa.
  Uz njega će na sceni nastupiti trubački orkestar “Barka Brass band” iz Knjaževca, na koncertu poetičnog naziva “Leto je pobednik”.
  Za vreme pandemije, Marko je bio veoma produktivan, tako da je snimio ceo svoj četvrti album “Sloboda” (Lampshade Media 2020), i veliki broj singlova sa spotovima kao obrade stranih i domaćih hitova u novom aranžmanu.
  Imao je dva koncerta iste večeri 8. novembra 2020. u velikoj sali Kombank Dvorane, a nedavno i u spomenutom klubu BitefArtCafe, kao i na festivalu “Tvrđava fest” u Smederevu i mnogim drugim manifestacijama po Srbiji.

Veoma je hvaljen njegov duet sa Lenom Kovačević – “Kraj”, kao i “Udahni” takođe sa Lenom, Ivanom Peters i drugim kolegama.Usled vremenskih nepogoda, vikend koncert pop sastava “Ničim izazvan” je pomeren za sutra na sceni “Open Air” na krovu TC “Promenada” u Novom Sadu, gde su skoro svirali Kralj Čačka, Hari Mata Hari, Bajaga i Instruktori.


 
Za ovu priliku, ovaj vodeći pop sastav nove generacije će, pored proverenih hitova kao što su „O tebi“, „Trideset“ili „Da li želiš?“, predstaviti i nove pesme koje su objavili tokom proteklog perioda pandemije, uključujući i novi hit singl „Bože gde si?“ ili – „Mala pesma“.

I oni su bili na sceni kluba BitefArtCafe krajem jula, i kao deo festivala BELEF na Savskom trgu, a na jesen će, u novembru, svirati u Kombank Dvorani.


Za sam kraj avgustovskog druženja, stiže alternativna rok atrakkcija Nikola Vranjković, koji će sutra veće svirati sa svojim bendom u dvorištu Univerziteta Banovina u Nišu.

  Vranjković je već godinama jedan od najtraženijih muzičara Srbije, a samo poslednjih nedelja i meseci je nastupao tri puta u Beogradu (Letnja bašta rok kluba Fest, Zappa barka, Ušće – Beer fest), i po Srbiji (Novi Sad, Šabac, …), i uvek ima rasprodate koncerte.

Sledeća stanica izuzetnog rok pesnika, gitariste, kompozitora, producenta, pevača, autora svih tekstova solo karijere i benda „Block Out“ jeste – BitefArtCafe, 16. septembar.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here