KONCERTI ZA DANAS U BEOGRADU – SREDA, 10.07.2019.

0
Reklama

Bitef art caffe – Summer stage, Teniski tereni na Kalemegdanu:VASIL HADŽIMANOV BEND 

Osim uobičajenih cover bendova koji su redovni za lude žurke na Letnjoj sceni Bitef art cafea (“Makao”, “Lezz Go”, “Perpetuum Mobile”, “Boys, Girls and Toys”), tu je večeras instrumentalni jazz sastav koji će verovatno napuniti i rasprodati ovaj fensi prostor. 
Vasil Hadžimanov je svakako autor koji je, u jednom od ključnih trenutaka nacionalne muzičke istorije, u doba poraznog vakuuma u produkciji koja bi podržala prave vrednosti, na pravi način uočio poruku prethodnika i pretočio je, inspirišući se njome, u autentičan muzički iskaz. Sva izdanja i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju. VHBand je do sada objavio 7 studijskih albuma, koji su naišli na fantastične kritike širom sveta. Svojim talentom, radom i neprestanim pomeranjem granica, članovi benda prepoznati su od strane svetskih kritičara kao vrhunski muzičari, svaki u svojoj kategoriji. Bend je u svojoj uspešnoj karijeri do sada sarađivao sa velikim zvezdama i nastupao na prestižnim festivalima, te i sam izgradio jako uspešnu karijeru. Njihov sedmi album pod nazivom „Lines in sand“ objavila je američka izdavačka kuća „MoonJune Records“. Ovim albumom VHBand ponovo pomera granice progresivne muzike, što muzička kritika širom sveta ponovo prepoznaje i nagrađuje najvišim ocenama, i sjajnim kritikama. Vasil inače često nastupa u Beogradu tokom poslednjeg perioda, imao je u raznim izdanjima i kombinacijama koncerte upravo na ovom mestu, kao i u starom Bitef teatar klubu Soul Society, deo je kvarteta Bisera-Gabi-Matija-Vasil (rasprodata Kombank dvorana, kao i SNP), a i gostuje raznim kolegama na njihovim solo koncertima (Rade Šerbedžija, Partibrejkers). 

2) Ada Ciganlija, Beer Garden, 21.00h: NENAD ZLATANOVIĆ – MR. SWAGGER 

Zvuci dobrog bluza, roka i soula uz pivo, dobru ekipu i debeli hlad drvećasavršeno se uklapaju u koncerte na Makiškoj strani Ade, na manifestaciji Beer Garden. Zato se radujemo što ćemo imati prilike da na samom početku Ade Ciganlije slušamoZlatanovića, frontmena power/blues/rock trija Texas Flood.Njegovi samostalni nastupi donose posebnu vrstu emocije i kontakta sa publikom. Spoj njegovog vokala sa gitarom na svakog ostavlja jak utisak! Ovaj umetnik paralelmno nastupa i kao solista, što ćer raditi večeras, a i kao vođa spomenute grupe, i ima više od 100 nastupa svake godine. Ljubitelji bluza i rok muzike, samo izvolite! 


3) Beogradski market, 21.00h: VEČE VLADE DIVLJANA Sećamo se lepog dečka Beograda uz pesme iz svih perioda njegove karijereu prostoru Beogradskog marketa. Posle filma “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu”, ove godine je očigledno trend obeležavanje karijere velikog umetnika, te je tako u klubu Polet bilo već veče Vlade Divljana, a i 23. jula na Beer Gardenu će se takođe pevati pesme Divljana.
Koncert u čast Vlade Divljana izvode:
Nenad Jelenković – gitara & vokal
Miloš Jovanović Brule – klavir & back vokal
Lazar Arsović – Kahon, pekusije & back vokalSamo jednu ljubav imam, Vodim te na more, Ona to zna, Devojko mala, Maljčiki, Najlepša, Ti si moja čokolada, Kenozoik, Retko te viđam sa devojkama, Sve što hoću da znam, Plastika, Zašto su danas devojke ljute….. su samo neke od pesama koje ćete čuti u Beogradskom Marketu. Dođite da se podsetimo zašto je Vlada sa svim svojim bendovima jedan od najznačajnijih muzičkih predstavnika novog talasa rock’n’roll-a kod nas, i kako to izgleda kada se muzikom brani pravo na različitost, rušenje tabua i postavljanje pitanja. Ovo veče posvećujemo velikom Vladi Divljanu, autoru besmrtnih pesama i jednom izuzetnom talentu.4) Bluz i Pivo, 21.00h: NENAD DOŠENOVIĆ BESNI 

Nenad Došenović Besni u bluz prostoru večeras! 
Čujem (“Loan me a dime” – Boz Scaggs & Duane Allman: Maestralna svirka) čovek praši Almane, a ja se pitam kako je moguće da uopšte nisam čuo za njega. E pa gospodo sada čujte: Nenad Došenović – Besni svojim svirkom provešće vas kroz vremeplov Rhythm and blues & Hard Rock dešavanja i za tili čas vas ostavi sa pitanjem: Odakle ovaj sada iskoči? Pa da vam kažem – iz Subotičke bluz škole. Opasno Besni gitarista i njegovi fanovi su u uzajamnoj interakciji vrhunskog maestralnog gitariste i slušalačke publike koja najiskrenije i euforčno preživljava svaki ton koji izlazi sa neke od njegovih gitara. A glas – to je tek posebna priča, ali da ne dužimo, morate se uveriti sami.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here