KONCERTI ZA DANAS I SUTRA U BEOGRADU – UTORAK (25.02.) I SREDA (26.02. 2020.)

LENA, OLEG, ANA, DAVOR

0
Reklama

1) Narodni muzej, 21.00h: LENA KOVAČEVIĆ

Prolećnu turneju koncerata u Srbiji, regionu i inostransvu Lena Kovačević zajedno sa svojim jedinstvenim muzičarima započeće koncertom iznenađenja u Narodnom muzeju večeras u 21.00h. Prošlog leta 2019. Lena je već imala koncert u ovom predivnom akustičnom prostoru gde je zapravo bila domaćin i gost istovremeno srpsko-japanskom bračnom paru muzičara koji živi u Americi. Trenutno je najaktuelnija sa duetskom pesmom “Kraj” sa Markom Louisom.
Pored Leninih singlova Cafe, Dubine, Požuri, Samo da mi je, koji su postali pravi radijski hitovi na našim prostorima ali i svetu, publika će ove večeri imati prilike da čuje i poseban repertoar sa kojim je Lena u toku prošle godine nastupala u Nemačkoj, Holandiji, Italiji. Publika u Narodnom muzeju će moći da uživa u akustici i ambijentu koji posebno dočarava Lenine pesme ali i numere Lare Fabian, Sam Smith-a i domaćih hitova (Bajage) u jedinstvenom aranžmanu koji je Lenu odveo na bine širom sveta.
Lena je osvojila regionalnu nagradu MAC za najbolju pop numeru ženskog izvođača, a remiks singla Cafe trenutno se sluša na plejlistama širom sveta, od Evrope do Azije.
Jazz pop dama prisutna je poslednjih godina dosta u inostranstvu i prestonici na raznim festivalima i solo koncertima. Tako ste mogli svake zime, pa i ove 2020. da je čujete na Klizalištu na Trgu, ispred Hrama Svetog Save (“Božićno seoce kod Hrama”), a pevala je nedavno i na šetalištu blizu Beograda na vodi. Osim toga, Lena je imala trijumfalni rasprodati koncert i na prvom festivalu Wine Garden u Botaničkoj bašti, a bila je i na Belefu 2018, samostalni koncert te julske večeri u Letnjoj bašti SKC-a.
Lenu ćemo gledati i kao glumicu u novom filmu „Nije loše biti čovek“ svog oca, najvećeg dramskog pisca kod nas – Dušana Kovačevića, koji ostvarenje režira po svom scenariju. Muziku za pokretne slike potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga.


2) O.U.R. PUB, Beogradska 71, 21.00h: OLEG KIRYEV & JAZZ FRIENDS

Oleg Kireyev, internacionalni muzičar koji živi i stvara širom Evrope i Amerike, a veoma često boravi u Srbiji, posebno Beogradu, svira saksofon večeras u klubu O.U.R. PUB, uz pratnju Beogradskog Jazz Band-a koji čine:
Pavle Mihajlović – truba
Bojan Cvetković – klavir
David Gegić – bass
Dimitrije Mojsijević – bubnjevi

Jazz saksofonista Oleg Kirejev veoma intenzivno je prisutan na koncertima ili svirkama po Beogradu, posebno je zanimljiv u duetu sa etno jazz pijanistom Vasilom Hadžimanovim, sa kojim je n edavno rasprodao dva januarska koncerta u klubu Soul Society. Isto tako sa Vasilom je nastupao u velikoj sali Kolarca, dok je on sam osvajao scene SKC-a, Akademije 28. Program večeras se prikladno zove “Oleg Kireyev and Jazz Friends”. Za sve iskrene ljubitelje džez umetnosti u Beogradskoj 71, O.U.R. PUB kao prava oaza muzike sa dosta cover bendova, gde su od poznatijih imena pevali Irena Blagojević, Filip Žmaher i drugi.


Sutra, sreda, 26.02.:

3) Kombank Dvorana, 20.00h: Humanitarni koncert – Ana Štajdohar, Tropico Band i ansambl Davor Jovanović

Veliki humanitarni koncert za podršku osobama obolelih od retkih bolesti održava se u sredu na sceni Kombank Dvorane, čiju su zamisao podržali muzički umetnici – pop dama Ana Štajdohar, TROPICO BAND i Ansambl Davor Jovanović. Sada se ta ideja i sprovodi u delo! Prihod od ulaznica ide u fond za lečenje osobe obolele od karcinoma. Izborimo se zajedno za adekvatnu pomoć osobama obolelim od retkih bolesti u Srbiji, kako bi na najkvalitetniji način proveli veoma izazovne dane u svojim životima.


Pripremio:
Ivan Makragić

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here