1)  Kolarac, 20.00h:  STEINWAY & SONS 2019/20. – ANDREJ GUGNIN

Andrej Gugnin, ruski pijanista za koga kritičari kažu da je jedan od najuzbudljivijih pijanista svoje generacije, nosilac prvih nagrada na prestižnim takmičenjima Đina Bahauer i Sidnej. Premijerno će beogradskoj publici predstaviti sonate Betovena i Šuberta u serijalu “Steinway & Sons” koji nastavlja svoju sezonu sa novim atraktivnim imenima klasične muzike.

Program:

Betoven: Sonata Be-dur, op. 106 “Hammerklavier”

Šubert: Sonata Be-dur, D. 960

  2)  Beogradski Sajam, Hala 5: OktobarFest –  Deca iz vode – EKV tribute band project / GIFT / Electric Funx, KEZZ

Beograd dobija svoj prvi Oktobarfest, dok je u Novom Sadu uveliko zaživeo i to sa veoma atraktivnim koncertnim programom svake godine. Dobra piva, perece dobrodošlice, kobasice i bavarska atmosfera na Beogradskom sajmu uz dobru muziku i takmičenja. Festival je podeljen u dva dana, sinoć je počeo sa raznim gruama kao Tribute Bijelo dugme i drugi cover sastavi.

Takmičenja: “Pijem Najbrže” muškarci / žene, “Pijem Najviše” muškarci / žene, “Krigla Maraton”, “Beer Pong”, “Igre bez Granica”, “Miss i Mister pivske majice”, “Guess the taste”.

Muzički program:

20.20h Deca iz vode / EKV tribute band project / – večna posveta Milanu Mladenoviću i EKV, mada možda ima suviše raznih sastava koji se neumornjoi bave sećanjem na kultni bend.

21.40h GIFT – Tribute Depeche Mode: često gostuju u Bitef Art Caffe, uverljivo sviraju hitove Depech Mode, ali i drugih zvezda kao David Bowie, i rok i pop rok klasika.

00.00h  Electric Funx
  +  DJ BALZAK

Šator:
 20.30h  KEZZ

 22.00h  BEOGRADSKI TAMBURAŠI

Kezz- Tamara Ristić je producentkinja i live looping umetnica. Nova i sve popularnija forma njenih nastupa su live setovi, u kojima svoju autorsku muziku miksuje sa elektronikom i raznim drugim žanrovima, a uz sve to peva i improvizuje uživo.Prvi studijski album “Kezz” objavila je u izdanju kuće Mascom Records. Njen muzički izraz je prepoznatljiv po jedinstvenoj kombinaciji modernog, elektroakustičnog zvuka i stilizovanog pevanja inspirisanog izvornom muzikom Balkana, ali i po veoma emotivnoj interpretaciji i jakoj energiji.


3) Splav Knjaz, Novi Beograd, 22.00h:  FILIP ŽMAHER & ROADHOUSE BAND

Pop rock muzičar skoro se vratio sa serije koncerata u Crnoj Gori tokom celog leta, i već je pre neki dan nastupao u odličnom jazz klubu Sinnerman u samom centru prestonice. Sada na samoj vodi, na splavu Knjaz, Žmaher će nas sprovesti kroz istoriju rokenrola pevajući pretežno strane hitove velikih i kultnih zvezda, gde će iskazati svoj moćan vokal sa visokim frekvencijama.

4)  Soul Society (bivši klub Bitef teatra),23.00h: MANIVI

Soul Society – Stari Bitef otvara vrata novoj sezoni autorskih i kaver jazz, funk, soul, RnB, Pop svirki. Sve svirke počinju okvirno oko 23.00h.
Ivana Vukmirović Manivi je jazz/soul kantautorka iz Beograda, koja je 2016. godine objavila album prvenac “Manivi” (izdavač ’’Lampshade media’’). Album se sastoji od devet numera na engleskom jeziku koje su u studiju uživo odsvirane. Manivi piše o socijalnim temama, o pritisku modernog doba, kao i o ljubavi i intimnosti. Njena muzika je mešavina pop zvuka, soul/funk-a sa primesama modernog jazz-a.

Bend Manivi čine:
Peđa Milutinović- bubanj
(Vasil Hadžimanov band, Quzama, Shime Trio)
Dragan Ćalina- klavijature
(prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu)
Dejan Antović- bas (Balkanopolis, Octave Listner)

Pored autorskog materijala, Manivi bend će na svoj način izvoditi numere Erykah Badu, D’Angelo i Robert Glasper Miss Jill Scott, Thundercat, Hiatus Kaiyote…


5)  Knap Klub, Đušina 5, 22.00h:  MISTAKE MISTAKE

Vokalno-elektronski sastav nastao krajem 90-ih godina. Osnivači su vajar Ivan Bon i astrofizičar Edi Bon, a muzika bazirana je na kombinaciji nekoliko ekspresivnih elektronskih pravaca: electronika, electro-rock, england electro-pop, 2step-garage, dub, reggae, afro electro, brazil… Nove saradnje sa Bojanom Vunturišević, Robertom Urbanom (UK), Vukašinom Markovićem (IrieFM), MC Sky Wikluh i sa dugogodišnjom saradnjom sa Elenom Lange rezultovao je 2009. dugo očekivani drugi studijski albumom “Kobajagi”.

6)  Macchiato Kuća / Železnička 10, Novi Sad, 21.00h:  TANJA BANJANIN

Pop dama Tanja Banjanin pravi presek svojih hitova i jazz, rock i pop standarde uz promociju rakije Vetruška, najlepše specijalitete kuhinje Macchiato kuće u Novom Sadu. Tanja se uveliko vraća muzici, živim svirkama, nastupima po Beogradu i Srpskoj Atini.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Promo events

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here