KONCERTI U BEOGRADU DANAS – NEDELJA, 06.10.2019.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

1) Elektropionir, 21.00h: SHE PAST AWAYJedan od trenutno vodećih i najaktivnijih dark-wave, post-punk bendova vraća se u Srbiju.

Nakon prethodnog rasprodatog koncerta “She Past Away” su održali obećanje za povratak u prestonicu Srbije. Bend je nastao u Turskoj i nakon vrlo kratkog vremena postao senzacija širom sveta, što je prava poslastica za sve ljubitelje dark, goth, new wave, dark wave, post punk i fanova sličnih i srodnih pravaca. Kao i na prethodnom koncertu, odličnu atmosferu napraviće i specijalni gosti i domaćini, novosadski Sputnik koji osvaja domaću i regionalnu scenu sa energičnim miksom elektro rok/new wave zvuka.


2) 06.10. – 19.10. Sava centar: BEMUS(Beogradske Muzičke Svečanosti)

Zlatna godina značajnog festivala klasične muzike bila je prošle jeseni – 50. Bemus je 2018. imao velikana Najdžela Kenedija kao najvećeg favorita na programu. Ove godine, 51. izdanje dovodi po drugi put u Beograd izvanrednu umetnicu na violini – VANESU MEJ, koja je prvi put osvojila prestonicu koncertom u Beogradskoj Areni.
Bogat program je sledeći:
06.10. Svečano otvaranje – Simfonijski orkestar i Hor RTS, dirigent Bojan Suđić, Solisti: Anđela Gergiju (sopran) i Teodor Ilinkaj (tenor). 20.00h
07.10. Kombank dvorana – Gudački orkestar & Big Bend RTS, Duško Gojković (truba sa triom), Stjepko Gut na trubi 20.00h
08.10. Kolarčeva Zadužbina – Ljubiša Jovanović, flauta, Kamerata Serbika, dirigent Igor Grupman, solisti: Jubin Kim (flauta), Guoliang Han (flauta)
09.10. Kolarac – THE QUEEN’S SIX, atraktivan vokalni ansambl
10.10. VANESA MEJ – velika atrakcija na električnoj gitari
11.10. Etnografski muzej – Izvorna muzika “Sabor u pet slika”
12.10. Kolarac – Slovenački narodni orkestar, solista – Natali Klajn (violončelo)
13.10. Kolarac – Dmitrij Sinkovski (violina) i ansambl “La Voce Strumentale”
15.10. Kolarac – Niu Niu, klavir
16.10. Narodno pozorište – opera “Koštana” Petra Konjovića
17.10. Svečana sala Skupštine grada – koncert mladih umetnika
19.10. Kolarac – svečano zatvaranje 51. BEMUS-a uz Hor RTS – 80 godina Hor HRT, dirigent Bojan Suđić


3) Bluz i Pivo, 21.00h: NENAD ZLATANOVIĆ – MR. SWAGGER

Tokom ovih godina, Nenad Zlatanović je stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji i sigurno jednog od najzaposlenijih rock muzičara kod nas. Uz ogroman broj nastupa sa bendom, solo i u raznim duetima (prošle godine 244 natupa) on je imao priliku i da sarađuje sa našom Anom Popović koja živi i radi u SAD, kao i drugim blues muzičarima – Matt Schofield, Alex Shultz, Big Daddy Wilson. U isto vreme, Texas Flood svi prepoznaju kao energičan, glasan i snažan blues rock band sa armijom vernih i posvećenih fanova.
Nenad Zlatanović je sa grupom Nenad Zlatanović & Texas Flood Belgrade nedavno objavio novi album “Tražim ljude kao ja” za izdavačku kuću Multimedia Music.
U svega mesec dana Zlčatanović što solo ili sa bendom Texas Flood neverovatno ume da bude tražen i angažovan samo u Beogradu, gde nastupa u Bluz i pivo, onda je na Dorćol Platzu, upravo sinoć (subota, 05.10.) je svirao u “Garaži” sa drugim predstavnicima bluza – Zona B i Point Blank, a bio je aktivan i na Beer festu i Beer Gardenu, u dvostrukim ulogama!
Očekujte neverovatnog Mr Swaggera, i blues senzibilitet glasom i poluakustičnom gitarom.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Promo event

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupe “Partibrejkers”, “Bajaga i Instruktori” i “Brkovi” danas otvaraju 11. Arsenal fest

Prvi veliki muzički festival koji se održava tokom pandemije KRAGUJEVAC, 24. juna (Tanjug) – Koncertima domaćih rok bendova...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket