KONCERTI U BEOGRADU DANAS – ČETVRTAK, 13.02.2020.

NAJAVA
Kontakt Konferencija
Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Konkurs za učešće na svežanrovskoj muzičkoj kompilaciji “Extreme Animal Feast II”

Neki projekti zavređuju da dobiju svoj dostojni nastavak, kada vreme pokaže da su zaslužili pažnju medija i entuzijasta...

Legendarni gitarista YU grupe, Miodrag Bata Kostić, objavio solo album “Staro gvožđe

Miodrag Bata Kostić deo je probrane ekipe koja je 1970-ih godina ušla u gitarisku elitu bivše države,...

GRUPA BOLERO CD THE BEST OF VOL 1 / BRANBA IZDAVAČ

Mišljenja sam da je poezija elitna disciplina duha i postojanje legendarnog sastava GRUPA BOLERO je jedan od najunkatnijih primera...

1) Kombank Dvorana, 20.00h: TRI TENORA – “Ljubavne priče”

Dirigent velikog spektakla “Rock opera” Fedor Vrtačnik stoji i iza ovog projekta uz sastav Novosadskog Big benda i orkestra Opere Srpskog Narodnog pozorišta iz Novog Sada. Po uzoru na svetski trijumf senzacije “Il Divo”, scenom će zagospodariti tri tenora: Mattia Zanatta (Italija), Dušan Svilar (Srbija) i Stevan Karanac (Srbija) uz instrumentalne soliste orkestra i savremene muzičke aranžmane. Teme na repertoaru su iz čuvenih filmskih blokbastera, fantastičnih opera i popularnih evergrin songova, što vodi lepši pol i njihove partnere na romantično putovanje.
Mogu se čuti dela Pučinija, Morikonea Mancinija, Rote, Kandera, Bakalova, Myersa, Rodžersa i mnogih drugih velikana svetske muzičke scene… .

Instrumentalni solisti su: Aleksandar Banjac – piano, Gabor Bunford – tenor saksofon, Vladimir Ćuković – violina i Dragan Kozarčić – truba.

Organizacija je u rukama koncertne agencije GMR (Gane Muzička Radionica), koja realizuje i nastupe i turneje rock i pop muzičara kao što su Bajaga i Instruktori, Aleksandra Radović, Nikola Vranjković, i menadžeri su za razne komercijalne pozorišne predstave (“Šta me snađe”, “Đurologija”, “Kerovi”, “Priča se po gradu”).


2) Bluz I Pivo, Cetinjska 15, 20.00h: Dragan Ćalina Kvartet

Na radost ljubitelja domaće autorske jazz muzike, u klubu Bluz I Pivo će nastupiti Dragan Ćalina Kvartet – autorski jazz bend sastavljen od eminentnih jazz muzičara.
Nakon godinu dana od osnivanja Kvartet je prepoznat i podržan od SOKOJ-a i bend je dobio sredstva za snimanje prvog autorskog izdanja.
Njihov album “The Circle” našao se u prodaji pod etiketom PGP RTS, i ovo je ujedno i koncertna promocija. Dejan Ćalina često nastupa sa čuvenim sastavom “Di Luna Blues band”, sa kojima je svirao i nedavno 08.02. u klubu Soul Society, na večeri gde je vokalno dominirala Nataša Guberinić. Album se može naći i u PGP RTS prodavnicama u RTS klubu (ulaz iz Svetogorske) i na Zelenom vencu – Jug Bogdanova 2.
Na repertoaru večeras je autorska muzika Dragan Ćalina Kvarteta, inspirisana različitim jazz pravcima, kao i standardni jazz repertoar koji bend voli da svira.
Kvartet čine:
Dragan Ćalina – klavir (profesor na FMU, jazz odsek) (Manivi, Sale I Sedlari, Di Luna Blues Band…)
Luka Ignjatović – alt sax (profesor na FMU, jazz odsek) (QZAMA Quartet, Schime Trio…)
Boris Šainović – kontrabas ( Schime Trio…)
Peđa Milutinović – bubanj (Vasil Hadžimanov Band, Manivi, QZAMA Quartet, Schime Trio…)


3) Knap club, Đušina 5, 22.00h: EXOEROTICA

EXOEROTICA predstavlja istovremeno trenutak i putovanje, početak i kraj, kretanje kroz beskrajne međuprostore ispunjene svakom fantazijom. Pomeranje granica zvuka, dodira, pokreta i ljubavi uz fuziju elektronskih žanrova.
Mina Poznanović – Neopterećena žanrovima, Mina se trudi da slušaocima prenese energiju koja i sama oseća dok vrti trake koje je voze. Očekuje se dobar vajb i ples do kasnih sati.
Ivan Bokor – Već poznat Knap publici, Ivan vas vodi na putovanje protkano organskim i neorganskim zvukovima, obojenim ritmičkim kontrastima sa melodijom acid-a, tehna, electronike, breakbeat-a, ne poznavajući vremenske granice uvodi novi dah u underground scenu.

Priredio:
Ivan Makragić – redakcija
Foto: Promo plakati

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

IVAN IVAČKOVIĆ: NE BIRAMO MI ROCK’N’ROLL, ON BIRA NAS

Gde je rok novinarstvo danas, postoji li pravi muzički PR, o bendu „The Spanks“, o novoj knjizi...

Makedonska grupa Bernays Propaganda objavila singl ‘Zloben funk’ sa albuma ”Vtora mladost, treta svetska vojna”

Prošlogodišnji album,”Vtora mladost, treta svetska vojna”, makedonske grupe Bernays Propaganda, ujedno i jedan o najboljih u karijeri NOMINOVAN je za IMPALA-u, evropsku nezavisnu diskografsku nagradu.

LETU ŠTUKE NA KONTAKTU 2020

Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena istaknutim autorom Dinom Šaranom imaće svoj premijerni nastup u SubBeernom centru na četvrtom Kontaku u subotu, 21. marta u 21:00. ....

Novo u Shop-u