KONCERTI U BEOGRADU DANAS – ČETVRTAK, 13.02.2020.

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Muzički program danas u Beogradu i Novom Sadu – sreda, 30. septembar 2020.

Rock, klasika, sve umereno, da bi bilo balansa 1) Festival Uličnih svirača, Novi...

Bend MAiKA predstavlja novi singl, spot i nove pevačice

Nakon dugog iščekivanja bend MAiKA otkriva nam, uz već dobro poznati zvuk, neke novitete. Zvuk obogaćuju elementi...

Nova verzija Top 500 albuma magazina ”Rolling Stone” – Novi smisao

Žene su prve ustale s #meetoo pokretom pre nekoliko godina, potom se dogodio #blacklivesmatter, a sve Amerikance...

1) Kombank Dvorana, 20.00h: TRI TENORA – “Ljubavne priče”

Dirigent velikog spektakla “Rock opera” Fedor Vrtačnik stoji i iza ovog projekta uz sastav Novosadskog Big benda i orkestra Opere Srpskog Narodnog pozorišta iz Novog Sada. Po uzoru na svetski trijumf senzacije “Il Divo”, scenom će zagospodariti tri tenora: Mattia Zanatta (Italija), Dušan Svilar (Srbija) i Stevan Karanac (Srbija) uz instrumentalne soliste orkestra i savremene muzičke aranžmane. Teme na repertoaru su iz čuvenih filmskih blokbastera, fantastičnih opera i popularnih evergrin songova, što vodi lepši pol i njihove partnere na romantično putovanje.
Mogu se čuti dela Pučinija, Morikonea Mancinija, Rote, Kandera, Bakalova, Myersa, Rodžersa i mnogih drugih velikana svetske muzičke scene… .

Instrumentalni solisti su: Aleksandar Banjac – piano, Gabor Bunford – tenor saksofon, Vladimir Ćuković – violina i Dragan Kozarčić – truba.

Organizacija je u rukama koncertne agencije GMR (Gane Muzička Radionica), koja realizuje i nastupe i turneje rock i pop muzičara kao što su Bajaga i Instruktori, Aleksandra Radović, Nikola Vranjković, i menadžeri su za razne komercijalne pozorišne predstave (“Šta me snađe”, “Đurologija”, “Kerovi”, “Priča se po gradu”).


2) Bluz I Pivo, Cetinjska 15, 20.00h: Dragan Ćalina Kvartet

Na radost ljubitelja domaće autorske jazz muzike, u klubu Bluz I Pivo će nastupiti Dragan Ćalina Kvartet – autorski jazz bend sastavljen od eminentnih jazz muzičara.
Nakon godinu dana od osnivanja Kvartet je prepoznat i podržan od SOKOJ-a i bend je dobio sredstva za snimanje prvog autorskog izdanja.
Njihov album “The Circle” našao se u prodaji pod etiketom PGP RTS, i ovo je ujedno i koncertna promocija. Dejan Ćalina često nastupa sa čuvenim sastavom “Di Luna Blues band”, sa kojima je svirao i nedavno 08.02. u klubu Soul Society, na večeri gde je vokalno dominirala Nataša Guberinić. Album se može naći i u PGP RTS prodavnicama u RTS klubu (ulaz iz Svetogorske) i na Zelenom vencu – Jug Bogdanova 2.
Na repertoaru večeras je autorska muzika Dragan Ćalina Kvarteta, inspirisana različitim jazz pravcima, kao i standardni jazz repertoar koji bend voli da svira.
Kvartet čine:
Dragan Ćalina – klavir (profesor na FMU, jazz odsek) (Manivi, Sale I Sedlari, Di Luna Blues Band…)
Luka Ignjatović – alt sax (profesor na FMU, jazz odsek) (QZAMA Quartet, Schime Trio…)
Boris Šainović – kontrabas ( Schime Trio…)
Peđa Milutinović – bubanj (Vasil Hadžimanov Band, Manivi, QZAMA Quartet, Schime Trio…)


3) Knap club, Đušina 5, 22.00h: EXOEROTICA

EXOEROTICA predstavlja istovremeno trenutak i putovanje, početak i kraj, kretanje kroz beskrajne međuprostore ispunjene svakom fantazijom. Pomeranje granica zvuka, dodira, pokreta i ljubavi uz fuziju elektronskih žanrova.
Mina Poznanović – Neopterećena žanrovima, Mina se trudi da slušaocima prenese energiju koja i sama oseća dok vrti trake koje je voze. Očekuje se dobar vajb i ples do kasnih sati.
Ivan Bokor – Već poznat Knap publici, Ivan vas vodi na putovanje protkano organskim i neorganskim zvukovima, obojenim ritmičkim kontrastima sa melodijom acid-a, tehna, electronike, breakbeat-a, ne poznavajući vremenske granice uvodi novi dah u underground scenu.

Priredio:
Ivan Makragić – redakcija
Foto: Promo plakati

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Muzički program danas u Beogradu i Novom Sadu – sreda, 30. septembar 2020.

Rock, klasika, sve umereno, da bi bilo balansa 1) Festival Uličnih svirača, Novi...

Ponovo radi bioskop Dvorane kulturnog centra (DKC) u Beogradu

Za početak - “Otac”, “Sumrak” i “Istina”Bioskop Dvorane Kulturnog centra Beograda (DKCB) otvoriće svoja vrata za posetioce od četvrtka, 1. oktobra, u...

Nemanja Radulović ponovo opčinio na Kolarcu prve večeri serije koncerata (ponedeljak, 28.09.2020.)

Kolarac je moj drugi dom, ali ne samo moj nego i vaš, i raznih muzičara i umetnika!Mnogima omiljeni virtuoz na violini Nemanja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!