Koncerti soul, jazz, blues i etno muzike danas, 01.12. u Beogradu: Bojana Stamenov, Ethno Jazz Orchestra, Soul Kitchen

Bogato muzičko veče u prestonici

0
Reklama


Bogato muzičko veče u prestonici

BEOGRAD, 1. decembra – Bojana Stamenov Soul Trio, Ethno Jazz Orchestra, Soul Kitchen, neki su od muzičkih sastava koji će imati koncerte večeras, 1. decembra u Beogradu na mestima Strogi centar i UK Parobrod.

Festival “PAROBROD THRILLING”:
BOJANA STAMENOV
SOUL KITCHEN


Muzički jednodnevni festival „Parobrod Thrilling“ posvećen funk i soul muzici., biće održan večeras od 19.00h u Ustanovi kulture Parobrod na Starom gradu.

Program je osmišljen tako da na 3 različita stejdža, od klavir hola na prvom spratu preko glavnog u prizemlju do kluba Das Boot, publika ima priliku da uživa u nastupima Bojane Stamenov i njenog Soul trija, benda “Soul Kitchen” i DJ Časne sestre.

Festival otvara Soul Kitchen nastupom u glavnom holu, u 19 časova.

Bend čini grupa muzičara koja se okupila oko ideje da svira energičnu funk, rnb i soul muziku na način koji nije sputan striktnim aranžmaskim okvirima sa željom da se publika što bolje provede uz poznate pesme, ali sa dosta improvizovanih momenata.

Za specijalnu priliku u klavir holu, u 21 čas, nastupiće Bojana Stamenov Soul trio.
Za klavirom je Ivan Aleksijević-Pančevac, tu je i Max Kočetov, saxofon guru, a kao vokalni predstavnik benda Bojana Stamenov koja za sebe kaže da je bluz pevačica i da ni jazz-a, ni funk-a, ni soula-a ne bi bilo da nije bluza.

U isto vreme za atmosferu u klubu Das Boot pobrinuće se Marija Nikolić poznatija kao Časna sestra.

SOUL KITCHEN BAND

Četvrtak, 01. decembar u 19h, UK Parobrod

Sastav “Soul Kitchen” čini grupa muzičara koja se okupila oko ideje da svira energičnu funk, rnb i soul muziku na način koji nije sputan standardnim aranžmaskim okvirima.
Svaku pesmu izvode na poseban način inspirisani energijom publike i raspoloženjem na bini.

Svežiji bend postoji od 2015. godine, uz male izmene članova, ali osnovna ideja je ostala ista: da se publika što bolje provede uz poznate pesme, sa dosta improvizovanih momenata.Članovi benda su Sanja Bogosavljević – vokal, Marko Vlahović – vokal, Kristijan Mlačak – jazz saksofonista koji pored suptilnih jazz improvizacija ravnopravno svira i energične funk deonice, Milan Savić profesor klasičnog saksofona ali i funk saxofonista, Mladen Pecović, svestrani jazz gitarista, Aleksandar Buzadžić – Buzge, klavijaturista i profesor, Srđan Dunkić – Džoni, iskusni bubnjar i Dragan Ivanović, basista iz Kotora, poznatiji kao DragAn, član rok grupe “Van Gogh”.
Svi članovi su sarađivali sa velikim brojem pop, rock i jazz zvezda iz Srbije i okruženja a Soul kitchen je njihov zajednički projekat koji svi doživljavaju kao sredstvo lakšeg i bogatijeg muzičkog izrazavanja.

Kao prijatelji i gosti na bini se često pojavljuju: Andrej Martinović, klavijaturista i profesor klavira, Luka Puletić, vrsni mladi gitarista, Branislav Gluvakov, gitarista popularne rock grupe, Dragan Gaga Krstić vrsni bubnjar, Max Kočetov, jazz saksofonista, član Big Banda RTS-a i mnogi drugi.

Sanja Bogosavljević, vokal

Marko Vlahović, vokal

Kristijan Mlačak – Kris, tenor sax

Milan Savić – Savcho, alt sax

Srđan Dunkić – Džoni, bubanj

Dragan Ivanović – DragAn, bas

Aleksandar Buzadžić – Buzge, sint

Mladen Pecović – Peca, gitaraBOJANA STAMENOVIĆ SOUL TRIO

Četvrtak, 01. decembar, u 21.00h

UK Parobrod


Malo društvo ali odabrano i samo za specijalne ljude i specijalne prilike: Zza klavirom Ivan Aleksijević-Pančevac, čovek zvani muzika, opet Max Kočetov saxofon guru.
Od Jazz-a do funka, preko bluza do soula, to su žanrovi ovog sastava, da se razumemo.


Kao vokalni predstavnik Bojana Stamenov, u našem narodu poznatija kao Srpska Areta Frenklin, mada za sebe kaže da je bluz pevačica i da ni jazz-a ,ni funk-a, ni soula-a ne bi bilo da nije bluza,ona uvek peva iz svoje duše i svojim srcem.


Ovaj trio će u opuštenoj atmosferi večeras, 1. decembra podeliti sa publikom našeg velegrada klasike soul muzike kao i iskorak u nešto što je soul današnjice.

Bojana Stamenov je sa svojom grupom proteklog vikenda održala solo koncert u poznatom rok klubu Fest u Zemunu, a takodje nedavno su gostovali i na samostalnoj večeri u Domu kulture Novi Sad.

Proteklih godina, Bojana je nastupala u Mts Dvorani (povodom premijere američkog filma “Respect” o Areti Frenklin, 2021), na Nišvillu – jazz festivalu u Nišu, i na mnogim mestima širom Srbije, po manifestacijama i atraktivnim događajima.
ETHNO JAZZ ORHESTRA
Strogi centar

Gospodar Jevremova 43
Četvrtak, 1. decembar


Posle godinu dana ponovo se otvara muzički hepening u mestu zvanom Strogi centar na već poznatoj lokaciji – Gospodar Jevremova 43, u strogom centru grada.

Ethno Jazz Orchestra – EJO je atraktivan i neobičan instrumentalno-vokalni bend čiju muziku najviše opisuje muzika sveta (World Music).
Svojim prepoznatljivim zvukom unose novu energiju u tradicionalne pesme sa područja Balkana, a autorskim pesmama donose nešto sasvim drugačije.

Članovi benda dolaze iz različitih delova Srbije, a njihova muzika zasniva se na preplitanju različitih kultura.


Uspešno kombinuju balkansku muziku sa elementima fusion jazz-a i uzbudljivim afričkim ritmovima.
Aktivni su na muzičkoj sceni i učestvovali su na mnogim festivalima u zemlji i regionu i tokom dosadašnje karijere osvojili su brojna priznanja i nagrade.


Njihov prvi album objavljen je u julu 2021. u izdanju nacionalne muzičke kuće PGP RTS.

Nedavno na dodeli nagrada GODUM – Udruženja muzičara rok, pop i džez muzike Srbije, osvojili su dva značajna priznanja i izveli kraći nastup na sceni Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić”.IVAN MAKRAGIĆ


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here