Koncerti ove nedelje u Beogradu (01.02.-04.02.): Monetochka, Oligarkh, Samostalni referenti

Mala, ali odabrana ponuda svirki u prestonici

0
Reklama


Mala, ali odabrana ponuda svirki u prestonici


BEOGRAD, 1. februara: Ove nedelje u Beogradu prilično je mršava situacija sa koncertima, tako da osim spektakla „Lords of the Sound – Muzika Hansa Cimera“ u Mts Dvorani, održanog u ponedeljak (30.01.) očekuje nas svega četiri koncerta od danas, 01.02. do subote, 4. februara.OLIGARKH

Sreda, 1. februar 2022.
Kulturni Centar GRAD

Produkcija “Сonnected Agency” predstavlja večeras – sreda, 1. februar –ruski bend “Oligarkh” na koncertu u Kulturnom Centru Grad, u Savamali, kod Beograda na vodi.

Bend je nedavno, 19. januara nastupao i u Kulturnom centru LAB u Novom Sadu.

Ova etno-futuristička atrakcija iz Sankt Peterburga dekonstruiše parti muziku i rusku kulturu, i koristi modernu elektroniku punu gruva, upečatljivu vizuelnu podlogu i elemente savremenih umetničkih praksi. Ista agencija je dovela i sjajan ruski bend takodje iz Sankt Peterburga “Shortparis” koji je održao trijumfalne koncerte u Novom Sadu i Beogradu (DOB) 13. i 14. januara.

Muzika benda “Oligarkh” kombinuje žanrove od klasike, nju ejdž, nu-folk, rejva, housa i sve između kreirajući kolaž zvuka, slika i reči, stvarajući nadrealni spoj savremene urbane kulture, duboke folklorne tradicije i popularnih iskaza ruskog mentaliteta starih nekoliko decenija.

Sastavni deo nastupa “Oligarkh” je vizuelna podloga sa klipovima pažljivo isečenim iz istorijskih filmova, dokumentaraca, bajki i starih snimaka sa TV-a, tako da je svaka svirka benda putovanje na pravoslavni rejv i kroz rusku kolektivnu svest.


Od prizora impresivnih katedrala do zabačenih sela, od getoa u predgrađu do bogataških krajeva — uvek se trude da prikažu povezanost i pokažu empatiju u razorenom društvu, u današnjem vremenu.

Njih su hvalile članice slavnog ruskog benda “Pussy Riot”, mnogi liberalni ruski novinari, hvalili su ih na legendarnoj radio stanici KEXP, kao i mnogi drugi kritičari širom sveta.
Lipov Loud” i “Nije za nju

Petak, 3. februar, 20.00h
Jugošped


Grupe „Lipov Loud“ i „Nije za nju“ u petak, 3. februara održaće koncerte u beogradskom Jugošpedu u prostoru Sala Mala, od 21.00h.

Beogradski bend Lipov Loud osnovan je 2018. godine u mesnoj zajednici Lipov lad i čine ga Branislav Glumac – solo gitara i vokal, Đorđe Đolović na ritam gitari, Rade Šević na basu i glasu i Goran Kostić – bubnjevi.


Bend je sa autorskim materijalom nastupao širom Srbije na mnogim festivalima i koncertima, a i nedavno je objavio za izdavačku kuću “Long Play” svoj prvi EP – “Ne pristajem”.
Njihovu muziku karakteriše zvuk garažnog roka, miris asfalta i snažni, emotivni tekstovi, kažu članovi samog benda.
Nakon njih nastupa vokalno-instrumentalni sastav – VIS “Nije za nju” koga su osnovali veterani što su svirali krajem 80-tih i početkom 90-tih godina.
Ipak, svoj rad nastavili su tek 2017. godine kroz oživljavanje starih i stvaranje novih pesama.

Muzika im pripada pop/rock žanru koji prožima prepoznatljiva nota 80-tih, uz naglašenu rif gitaru, oštru ritam sekciju i pesme različitog karaktera.

Članovi benda su Branimir Knežević Brana – glavni vokal, Slobodan Bogdanović Toza – bas, Dušan Janićijević Duca – gitara, Aleksandar Šošević Šole – klavijature, Aleksandar Jović – klavijature 2, Goran Ljuboja Trut – bubanj (poznat iz bendova “E-Play” i “Babe”), Jovana Kovačević – back vocal.


Bendovi obećavaju dobru svirku i zabavu za sve koji dođu u petak 3. februara u salumalu beogradskog Jugošpeda.
MONETOCHKA

Petak, 3. februar u 20:00

DOB//Amerikana – Dom omladine Beograda


Koncertna agencija “Connected Agency” predstavlja Monetočku – rusku pop senzaciju, koja će nastupiti sa svojim popularnim hitovima i novim pesmama 3. februara u Domu omladine Beograda – sala „Amerikana“.


Monetočka je postala popularna kada je objavila svoje poznate ironične pesme na društvenim mrežama i u njima koristi nežan glas sa visokim tonovima da govori o akutnim problemima u ruskom društvu.

Nakon što je njena muzika postala zabranjena u Rusiji, Liza Monetočka je krenula na dobrotvornu turneju “Voices of Peace”.

U decembru 2022. pevačica je objavila animirani spot “Gori” koji pripoiveda o destruktivnoj moći propagande. Do sada, Monetočka je objavila 2 albuma, 2 EP-ja, i mnogo drugih pesama i singlova, a trenutno radi na novom albumu.


SAMOSTALNI REFERENTI
Subota, 4. februar

Zappa Baza


Posle više od decenije diskografske pauze, domaći alternativni rok bend “Samostalni referenti” objavio je novi album “Nikad sam…Uvek sasvim sam!” koji će promovisati u subotu, 4. februara beogradskom klubu Zappa Baza.
Kako su otkrili članovi benda, novi album su snimali punih pet godina.

Publika će na koncertu imati priliku da čuje nove pesme, kao i već proverene himne – hitove ovog benda.


“Samostalni referenti” su prvi beogradski ska bend koji su veoma koncertno aktivni već tri decenije koliko postoje i svoju snažnu energiju nesebično šire po binama duž čitavog regiona.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here