Koncerti i druge kulturne aktivnosti zaživele u Sremskoj Mitrovici na sceni „Hrvatskog doma“, stižu uskoro „Goblini“

Očekuje nas bogat program koncerata tokom cele godine

0
Reklama

Očekuje nas bogat program koncerata tokom cele godineSREMSKA MITROVICA, 15. februara 2023. (od našeg specijalnog izveštača):
Kulturni život u Sremskoj Mitrovici ponovo je živnuo krajem leta 2022. godine zahvaljujući udruženju građana „Art front“.

Svečanu vrpcu članovi udruženja presekli su koncertom Darka Rundeka i njegovog sastava „Ekipa“ 18. septembra 2022. godine, a od tada je ovo udruženje organizovalo još tri koncerata, dva humanitarna obroka, kao i isto toliko stand-up večeri.

Februarsko – martovski program biće u znaku dva velika koncerta.

Kako su izgledale njihove dosadašnje aktivnosti, donosimo vam u narednim redovima ovog teksta.

Udruženje „Art front“ osnovano je sa ciljem oplemenjivanja kulturnog života u gradu Sremskoj Mitrovici.


Od samog početka, navedeno udruženje ima podršku grada Sremska Mitrovica, koji je bio pokrovitelj promotivnog događaja tog 18. septembra 2022. u sportskoj hali PSC „Pinki“, na kojem je Mitrovčane pred prepunom halom uveseljavao legendarni hrvatski muzičar, bivši član kultnog zagrebačkog new wave sastava „Haustor“ – Darko Rundek.

Zanimljivo je da je to bio Rundekov koncert na turneji na kojem su svi zainteresovani imali besplatan ulaz.


KKN
Art Front – udruženje građana Sremske Mitrovice ima za plan promociju kulture, ekologije i društveno aktivnog načina života u malom, usnulom gradu vojvođanske provincije, zapisali su osnivači na zvaničnoj Facebook stranici.


Beogradski indie-pop-rock elektro noise sastav „Artan Lili“ je bio naredni posetilac Sremske Mitrovice povodom slavljeničke turneje posvećene 10 godina od osnivanja ovog sastava.

U drugom navedenom koncertu, Mitrovčani su mogli da uživaju 28. oktobra u prostorijama „Hrvatskog doma“, i od tada su organizatori počeli da naplaćuju ulaz svim zainteresovanima za ovaj i naredne kulturne događaje.

Sa koncertom popularnih „Artana“, udruženje građana „Art front“ uključilo se i u akciju pružanja humanitarne pomoći našoj sugrađanki Aleksandri Dinić, kojoj je dijagnostifikovan zloćudan karcinom Glioblastom WHO gradus 4.

Takođe, i u narednim akcijama „Art front“ je pružao pomoć i drugoj bolesnoj devojci Nataši Nedić takodje iz Sremske Mitrovice, kroz akcije pružanja humanitarnog obroka 13. i 21. januara.
Tokom te dve akcije prikupljeno je 80 000 dinara za pomoć Aleksandri Dinić i Nataši Nedić.


Ljubitelji pravog, kvalitetnog stand-up humora mogli su da uživaju u dve klupske večeri, takođe na prostorima „Hrvatskog doma“ 20. novembra minule i 13. januara tekuće godine.

Domaćin obeju večeri bio je sveprisutan meštanin Sremske Mitrovice – Srđan Dinčić, a njegovi gosti bili su: Nikola Radojlović, Radomir Nestorović, Aleksandar Milosavljević, Miloš Milaković, Mišo Babić, Ivan Nikolić, Vuk Vujačić i Alen Marković.

Već 21. januara, Mitrovčane je ponovo na prostoru „Hrvatskog doma“ dočekao sasvim prijatan nastup beogradskog alternativnog rok benda „Kanda, Kodža i Nebojša“, kako se od pevača i frontmena Olivera Nektarijevića i ekipe uvek moglo i očekivati.


SRĐAN DINČIĆVeć 25. februara i 24. marta sve ljubitelje alternativne scene očekuju dva velika nastupa, na prostoru „Hrvatskog doma“, inače nekadašnjeg kluba „Film“, koji je poslovao u sklopu starog „Doma omladine Sremske Mitrovice“.

Prvi takav nastup 25. februara imaće članovi beogradskog hip-hop dueta „Prti Bee Gee“, dok će 24. marta usledeti prava muzička eksplozija u režiji poznatog šabačkog pank-rok sastava „Goblini“.

U odnosu na prethodne događaje, noviteti na događajima zakazanim za 25. februar i 24. mart biće i učešća predgrupa.


Tako će na koncertu 25. februara kao predgrupa „Prti Bee Geeu“ nastupiti rep sastav „Kvaka 22“ iz Sremske Mitrovice, dok će 24. marta predgrupa „Goblinima“ biti članovi poznatog i traženog pančevačkog hardcore sastava „Iskaz“.
ISKAZ

Goblini_ foto: Marko Ristić

Do sada su bili zadovoljni ljubitelji klasičnog rep i alternativnog rok zvuka, a u skorije vreme planirano je da „Art front“ obraduje i ljubitelje čistog elektronskog zvuka, pa su na Instagramu u formi storija posetioce pitali „Kog poznatog di-džeja biste voleli da vidite u Sremskoj Mitrovici?“.

U svakom slučaju, Sremsku Mitrovicu čeka izuzetno plodna budućnost po pitanju organizacije događaja iz domena alternativne kulturne scene.

„Art front“ moto bi mogao glasiti – „Kroz aktivizam do zajednice na koju možemo biti ponosni“. I za kratko vreme svi su bili ponosni na sve što je organizovalo ovo udruženje građana.

Poverenje sve više raste, pa samim tim dolazi i potvrda da je ova priča osmišljena na duži rok.


Đorđe Vesković
(Sremska Mitrovica)


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here