Koncerti hard rok bendova Orvel 69” i “BendOver” 9. decembra u beogradskom klubu “Atom Akademija”

Čeka nas dvostruka svirka puna eksplozije

0
Reklama


Čeka nas dvostruka svirka puna eksplozije

BEOGRAD, 29. novembra: Dva koncerta će održati hard rock bendovi “Orvel 69” i “BendOver” u petak, 9. decembra u beogradskom klubu Atom Akademija, od 22 sata.

Talentovani momci muzičari ovih grupa obećavaju da će udruženim snagama prirediti apsolutno eksplozivno veče.

Beogradski hard rok bend „Orvel 69“ nazvan po čuvenom britanskom književniku Džordžu Orvelu (1903-1950), autoru remek dela “1984”, “Životinjska farma”, osnovan je u Beogradu pre 10 godina, tačnije u decembru 2012. godine.

Od samog početka bend čine: Željko Jovanović (vokal), Nenad Radetić (gitara), Boris Grahovac (bubnjevi) i Ivan Stanković (bas gitara).

Grupa predstavlja autentičan hard rock i hevy metal zvuk što ih prati od nastanka, a ovo veče će ujedno biti i promocija njihovog albuma prvenca “Pepeo i prah” koji je izašao krajem oktobra u saradnji diskografskih kuća “RFAcoustics“ & “Studio Revenge”.
Foto: Wood


Foto: Moć muzike
Foto: Moć muzike
Foto: Wood
Album je izazvao pozitivne reakcije u svetu domaćeg rokenrola od strane stručne javnosti i kolega muzičara i ovog puta publika će imati priliku da gleda njihovu žestoku svirku kao promociju pesama sa debitantskog materijala.


Od svog nastanka, bend ima veliki broj svirki na festivalima, moto susretima, a u prestonici je prisutan u klubovima „Atom akademija“, „Garaža“ i drugim prostorima.

Tokom 2017. godine započeta je studijska realizacija autorskih pesama koje su objavljene početkom 2018. kao mini EP sa četiri pesme: „Godine“, „Bleda senka“, „Napušten grad“, „Nulti čas“ (obrada pesme od beogradskog sastava “Rok mašina”).

Bend “Orvel 69” svoj debi EP je objavio kao online izdanje, a pesme su snimane u studiju „Revenge”, dok je producent bio Stefan Rodić.


Sada su sa ponosom objavili svoje prvo CD izdanje „Pepeo i prah“, i album je sniman u istom studiju a sa istim producentom (Stefan Rodić) koji potpisuje i mastering.


Pored CD izdanja album je dostupan i na svim digitalnim platformama/servisima.

Na albumu “Pepeo i prah” nalazi se 11 pesama – “Večno mlad” kao prvi singl i već hit, “Gorim”, drugi uspešan singl benda od pre pola godine, “Zaboravi me”, “Zar je ovde kraj” , “Napušten kraj”, “Godine” “U predgrađu pakla”, “Samo svoj”, “Bleda senka”, kao i rok balade – “Odlazak” i “Nisi sam”.

Sastav “Orvel69” imao je zapažene koncerte upravo u klubu Atom Akademija proteklih godina iz više navrata (2018, 2019), a na svojim svirkama imaju set listu inostranih grupa koje vole i neguju taj žestoki rokenrol, te su i pod uticajem slavnih kolega (Whitesnake, Deep Purple, Led Zeppelin, Iron Maiden, AC/DC, Def Leppard, Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath) .

Bas gitarista Ivan Stanković poznat je i kao dugogodišnji verni saradnik benda “Riblja čorba”, i nakon tragičnog odlaska Miroslava Miše Aleksića te fatalne i turobne 2020. godine, on je postao novi basista ovog dugovečnog sastava.
‐————————————————————————

“𝙱𝚎𝚗𝚍𝙾𝚟𝚎𝚛” 𝚓𝚎 𝚊𝚞𝚝𝚘𝚛𝚜𝚔𝚒 𝚋𝚎𝚗𝚍 𝚒𝚣 𝙱𝚎𝚘𝚐𝚛𝚊𝚍𝚊 𝚔𝚘𝚓𝚒 𝚗𝚎𝚐𝚞𝚓𝚎 č𝚒𝚜𝚝 𝚒 č𝚟𝚛𝚜𝚝 𝚣𝚟𝚞𝚔 𝚛𝚘𝚌𝚔’𝚗’𝚛𝚘𝚕𝚕𝚊.

Sastav 𝚓𝚎 𝚞 𝚏𝚒𝚗𝚊𝚕𝚞 𝚝𝚊𝚔𝚖𝚒č𝚎𝚗𝚓𝚊 𝟻𝟹. 𝚉𝚊𝚓𝚎č𝚊𝚛𝚜𝚔𝚎 𝙶𝚒𝚝𝚊𝚛𝚒𝚓𝚊𝚍𝚎 𝟸𝟶𝟷𝟿. 𝚙𝚛𝚘𝚐𝚕𝚊š𝚎𝚗 𝚣𝚊 𝚗𝚊𝚓𝚋𝚘𝚕𝚓𝚒 𝚋𝚎𝚗𝚍 𝚙𝚛𝚎𝚖𝚊 𝚘𝚍𝚕𝚞𝚌𝚒 ž𝚒𝚛𝚒𝚓𝚊.

𝙽𝚊 𝟻𝟺. 𝚉𝚊𝚓𝚎č𝚊𝚛𝚜𝚔𝚘𝚓 𝙶𝚒𝚝𝚊𝚛𝚒𝚓𝚊𝚍𝚒 𝟸𝟶𝟸𝟷. 𝚐𝚘𝚍𝚒𝚗𝚎 𝙱𝚎𝚗𝚍𝙾𝚟𝚎𝚛 𝚓𝚎 𝚙𝚛𝚘𝚐𝚕𝚊š𝚎𝚗 𝚣𝚊 𝚗𝚊𝚓𝚋𝚘𝚕𝚓𝚒 𝚋𝚎𝚗𝚍 𝚗𝚊 𝚝𝚊𝚔𝚖𝚒č𝚎𝚗𝚓𝚒𝚖𝚊 𝙶𝚒𝚝𝚊𝚛𝚒𝚓𝚊𝚍𝚎 𝚞 𝚘𝚟𝚘𝚖 𝚟𝚎𝚔𝚞, 𝚊 pevač 𝙱𝚞𝚌𝚊 𝚓𝚎 𝚍𝚘𝚋𝚒𝚘 𝚗𝚊𝚐𝚛𝚊𝚍𝚞 ,,𝙼𝚘𝚖č𝚒𝚕𝚘 𝙼𝚘š𝚊 𝚁𝚊𝚍𝚎𝚗𝚔𝚘𝚟𝚒ć” 𝚣𝚊 𝚗𝚊𝚓𝚋𝚘𝚕𝚓𝚒 𝚟𝚘𝚔𝚊𝚕.

Trenutnu postavu benda čine: Miloš Došić – Buca (vokal, usna harmonika), Vladan Vučić – Vule (gitara, prateći vokal), Goran Pantić – Panta (gitara, prateći vokal), Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) i Mario Milićević – Maki (bubnjevi).

𝚄 𝚓𝚞𝚗𝚞 su 𝚘𝚋𝚓𝚊𝚟ili debi 𝚊𝚕𝚋𝚞𝚖 „𝚉𝚒𝚍𝚘𝚟𝚒 𝚙𝚛𝚘š𝚕𝚘𝚜𝚝𝚒“ 𝚞 𝚒𝚣𝚍𝚊𝚗𝚓𝚞 kuće “𝙼𝚞𝚕𝚝𝚒𝚖𝚎𝚍𝚒𝚊 𝙼𝚞𝚜𝚒𝚌” i održali su koncertnu promocijom u beogradskom pabu “Black George” (Karađorđeva 65).

BendOver-promocija-1-foto-Nikola-Dilberović
BendOver-promocija-2-foto-Nikola-Dilberović
BendOver-promocija-3-foto-Nikola-Dilberović„Ideja benda pre svega je da svira ono šta nam je svima u srcu: iskren, srčan i beskompromisan rokenrol. Naravno da se u toj želji za sviranjem javila i želja za pisanjem i komponovanjem. Životna iskustva preneli smo na papir, melodije iz glava preneli na pojačala, i eto odatle ovih 11 pesama. Na prvi pogled par šaljivih i škakljivih tekstova su se prirodno uklopili u ostatak”, kažu članovi benda.

Oni dodaju da je koncept albuma i suština ta unutrašnja borba sa samim sobom koja se vrlo često vidi i spolja, to neko divlje, skriveno „ja“ koje se bori da izađe iz nas a mi ga potiskujemo i prilagođavamo se normama sveta oko nas.

Naziv albuma „Zidovi prošlosti“, odabran je zbog žanra muzike na albumu, koji se nekad mnogo više svirao i bio vodeći u svetu velike bine i šarenih svetala. I dalje je čvrst kao stara zidina, i dalje je lep. Ovaj album je i naš omaž bendovima koje smo voleli i uz koje smo rasli. Tako smo i radili album, uživo je sviran bez veštačkih instrumenata i glasova“, zaključuje bend.

BendOver je osnovan u proleće 2005. kao kaver bend, a 2018. godine snimili su tri autorske demo pesme ,,Boriću se”, ,,Otrovna je kao greh” i ,,Bendover please” sa kojima su konkurisali na nekoliko festivala.

‐————————————————————————

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here